maandag 16 maart 2015

7 quick takes..

  1. Goeiemorgen! Het is weer zover, maandagmorgen. De eerste was zit er in en de tweede staat al klaar. Sophie ligt in bed en ik heb even snel tijd om een blogje te schrijven voor ik aan het werk ga. Ik hoop maar dat alles snel droog wordt want het zal 'maar' 24 graden worden. We merken dat de herfst eraan komt, de blaadjes verkleuren en de ochtenden zijn kouder. Nog maar even niet aan denken. Morgen is het weer 30 graden waar we lekker van gaan genieten.
  2. Misschien ken je de website 'Airbnb' wel. Via deze website kunnen mensen hun hele huis of een kamer in huis beschikbaar stellen voor gasten zoals in een B&B. Dat leek ons ook wel wat en vorige week hadden we onze eerste gasten. Het was heel erg leuk en we kregen ook positieve reacties van onze gasten. Het is nu niet zo dat we van plan zijn een fulltime B&B te runnen maar om zo af en toe mensen over de vloer te hebben lijkt ons heel gezellig. 
  3. Dit weekend stond weer in het teken van verjaardagsfeestjes. Zaterdagmorgen vieren we de eerste verjaardag van het dochtertje van vrienden. Het was in Kirstenbosch dus Hartmut en ik besloten om vroeg op te staan (niet zo moeilijk want door Sophie izjn we toch al vroeg wakker) en om half 8 stonden we in Kirstenbosch, waar we een flinke wandeling gemaakt hebben voor het feestje begon. 
  4. Later op de dag hadden we het feestje van een vriendin. Het was een themafeestje en gelukkig voor ons was het thema 'wild west'. Het zelfde thema als het eindejaarsfeestje van Hartmuts werk dit jaar, we hadden dus nog kostuums liggen. Voor Sophie heb ik even snel een vilten cowboy hoed gemaakt en ze had wel een spijkerbroek en shirt in haar kast liggen. Het aakte geloof ik helemaal niet uit wat we aan hadden wat Sophie stal de show. We wonnen wel een lekkere reep chocolade omdat wij 'best dressed' waren. Lekker!
  5. Hebben jullie mijn blog van gisteren gezien? Via deze link (capturingdailydelights.blogspot.com/that-was-different) kan je hem teruglezen. Zaterdag is het dag van de mensenrechten in Zuid Afrika en sinds een paar jaar ook de jaarlijkse dag om fondsen te werven voor Common Good, een NGO die bij onze kerk hoort. Het geld gaat naar het verbeteren van onderwijs en projecten die werkloosheid proberen te bestrijden.  In de blog kun je lezen wat we gaan doen en hoe jij je steentje kan bijdragen... doen!
  6. Hartmut is ondertussen bijna klaar met een kinderstoel voor Sophie. Gisteren zetten we haar daar even in en wat keek ze trots. Zo leuk om te zien hoe ze steeds meer emoties laat merken! Ze wordt ook steeds ondeugender. Niet kwaadwillig (nog niet) maar gewoon omdat ze op ontdekkingsreis is. Deze week had ze dor hoe ze de ade van haar commode moest open maken en toen ik vrolijk gelach uit haar slaapkamer hoorde besloot ik even te kijken wat ze aan het doen was. Daar stond mevrouw tussen al haar kleren en ze hing haast ondersteboven in de la om alles er uit te kunnen halen.
  7. We kunnen niet wachten tot april komt. Met pasen komen mijn schoonouders en schoonzusje een paar dagen logeren en eind april gaan we naar Nederland voor de bruiloft van Hester. Zo veel familiebezoek.. helemaal ongekend! Hoewel we heel dankbaar zijn voor Skype en whatsapp is elkaar in het echt zien natuurlijk het allerleukste. Ik ben vooral blij dat ze dan Sophie kunnen zijn, wij veranderen niet zo snel maar zij doet ons bijna dagelijks versteld staan van haar nieuwe kunstjes!

1 opmerking:

  1. Je hebt zo'n heerlijk leven, denk ik dan :-) Ik kan alleen maar dromen van rondwandelen in Zuid-Afrika, genieten van de zon, eigen hoedjes maken (hoe doe je dat zelfs?), stoffenwinkels bezoeken, meerdere wassen draaien (dat zit gelukkig wel in mijn toekomst)... Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen