maandag 5 juni 2017

7 quick takes...

Na een avontuur met vriendjes ijs halen...


  1. Goeiemorgen! Lekker vroeg, want ik ben wat vroeger op dan normaal. Waar mijn dagen normaal gesproken rustig beginnen omdat Hartmut de meiden ontbijt geeft was ik nu wakker vanaf het moment dat de meiden wakker waren. Hartmut is gisteravond weg gegaan en komt pas Vrijdag weer thuis dus er zullen nog meer van die vroege ochtenden komen. Op zich is vroeg wakker worden niet zo erg, maar vroeg opstaan wel! Het is bijna winter en hoewel het overdag nog heerlijk weer is is het 's nachts behoorlijk koud, en die temperaturen neemt ons huis zonder goede isolatie en centrale verwarming dan ook gelijk over. Brrrr.
  2. Hartmut is in Johannesburg voor een conferentie. Hij heeft op eigen initiatief in de avonduren een wetenschappelijk paper geschreven dat hij mag gaan presenteren op de conferentie. Waar de conferentie precies over gaat snap ik niet helemaal (het onderwerp is 'bliksem en het aarden van dingen', ik zou daar vrij snel over uitgepraat zijn, maar ik ben dan ook geen ingenieur ;-)) maar ik ben ontzettend trots op Hartmut! Hij is gewoon goe din bijna alles!
  3. Waar hij bijvoorbeeld ook heel erg goed in is is in het maken van speelgoed. Voor Doris had hij deze week halve maantjes gemaakt die perfect passen bij haar regenbogen (Deze dus, duur maar de meiden spelen er echt elke dag op zo veel verschillende manieren mee). Met deze halve maantjes die perfect op de halve bogen passen kunnen ze er nog veel meer mee dus het viel goed in de smaak. Daarnaast hebben we samen, van oud hout, conservenblikken en een stuk stof een boomhut gebouwd, de meiden zijn helemaal in hun nopjes met hun nieuwe huis en Sophie is een beetje verontwaardigd dat ze er niet in mag slapen. 
  4. Nog even over het weer. Het is dus erg koud in de ochtenden dus ik zet maar extra veel kopjes thee, draag lekker warme pantoffels en doe maar een dikke trui aan. Die dikke trui kan meestal uit zodra ik het huis uitga want zoals ik al zei is het buiten heerlijk. veel te lekker eigenlijk. het had al lang moeten regenen en we hebben die regen zo vreselijk nodig. Eerst leek het erop dat het deze hele week zou gaan stormen maar nu is er alleen nog maar voor Woensdag regen voorspeld, een dikke tegenvaller want de watercrisis wordt steeds enger en we hebben het water steeds harder nodig.
  5. Als je denkt dat klassieke muziek niets voor kinderen is ben je nog nooit naar een van de concerten van Little Maestros hier in Kaapstad geweest. Zaterdag zijn we weer naar zo'n concert geweest en het was fantastisch. Elke maand staat een bepaald instrument of een componist centraal en deze maand was de vleugel aan de beurt. Bij de concerten is een heel ongedwongen sfeer, kinderen mogen zitten en kijken, meeklappen, spelen op instrumentjes, liggen op de grond en luisteren of meedansen, het maakt allemaal niet uit. De pianist liet ons kennismaken met vele verschillende stukken die geschreven zijn voor de piano en Sophie begon te stralen toen haar lievelingsliedje 'Twinkle twinkle' en een paar van de variaties die Mozart daarop componeerde gespeeld werd. 
  6. Je hebt vast wel eens gehoord over de grote hoeveelheden plastic die in de oceaan ronddrijven en hoe slecht dat is voor de dieren. Deze week gingen we met AdventureClubs naar een Ocean Explorers project. De mensen die daar werken geven kinderen les over de zee. We leerden over diertjes in de zee, zochten er wat op in de rotsen langs het strand (we vonden zeesterren, anemonen, een heleboel schelpdieren, zee-egels en een pinguin). Daarna gingen we het strand opruimen en met de gevonden voorwerpen gingen we knutselen. Erg om te zien hoeveel zooi er op het strand ligt, maar gelukkig kan je er wel mooie dingen mee maken. Hopelijk leren de meiden hierdoor dat je afval in de prullenbak moet gooien maar vooral ook dat je moet proberen om zo weinig mogelijk afval te creeren. 
  7. Ik ga de was ophangen. We gaan zometeen voor AdventureClubs naar een trampolinepark. De meiden staan nu, zonder trampoline, al te stuiteren omdat ze het zo leuk vinden dus dat gaat nog wat worden. De rest van de week heb ik ook lekker vol gepland zodat we aan het einde van de dag allemaal moe zijn en iedereen zonder problemen gaat slapen. Fijne week! 
Als de pianist zegt dat je met je ogen dicht moet luisteren is dat, vooral voor Doris, best moeilijk.

Lekker kleuren terwijl we wachten op ons eten. 

Zoeken naar beestjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten