maandag 8 mei 2017

7 quick takes


  1. Geen tijd voor een lange blog want "to-do-list", en deze keer eentje die ik niet kan negeren want ik moet nog bergen werk verzetten voor we Woensdagavond op het vliegtuig stappen.
  2. Om te beginnen heb ik vandaag 9(!) fotoshoots. Bij de zintuigenklas waar ik met de meiden heen ga heb ik vorig jaar met kerst mini-shoots gedaan en dat was zo'n groot succes dat er vraag was wanneer ik het weer zou doen. Nou, nu dus, met een moederdagthema. Vrijdag heb ik de eerste 5 gedaan. Die zijn ondertussen allemaal verwerkt en al naar blije moeders gemaild. En vandaag dus de overige 9. 
  3. Wat ik ook nog moet doen is het bezorgen van stapels dozen die nu in de logeerkamer logeren. De dozen zitten vol met babyverzorgingsproducten en zijn voor gezondheidsmedewerkers die in de kklinieken in de townships werken. Samen met de meiden heb ik vorige week al een hele route afgelegd om heel wat dozen te bezorgen en gelukkig ben ik al halverwege. De stapel helemaal wegwerken voor we weg gaan zal niet lukken maar dat hoeft ook niet. De meiden vinden de ritjes geweldig, in de ene kliniek krijgen ze snoepjes, bij de volgende worden ze volgestopt met vetkoek (een soort oliebol) en bij weer een andere kliniek leren ze hoe je  'dankjewel' moet zeggen in Xhosa. Ik vind het leuk dat ze zo worden blootgesteld aan de veelheid van culturen die Zuid Afrika rijk is. 
  4. Het weekend was fijn. Zaterdag was de eerste dag van het voetbalseizoen dus in de ochtend stonden de meiden en ik langs de lijn om Hartmut aan te moedigen. Het hielp helaas niet. Daarna gingen we naar Paarl om een pakketje te bezorgen aan een gezondheidswerker die nogal ver weg woont. geen straf want daar in de buurt zijn allemaal leuke dingen te doen. We bekeken de geitjes bij fairview, mochten Alpaca baby's de fles geven bij de alpaca boerderij en kochten chocolade bij de chocoladefabriek. Lekker genieten met zijn viertjes.
  5. Gisteren hadden we een gastenlunch voor nieuwe mensen uit de kerk. Altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten maar ook vaak een reden om nieuwe recepten uit te proberen. het eten moet namelijk budget vriendelijk zijn, gemakkelijk voor een grote groep te koken zijn, weinig tijd kosten of van tevoren klaargemaakt kunnen worden, niet te bewerkelijk zijn omdat er meestal een peuter mee wil 'helpen' en ook nog eens niet te nadrukkelijk van smaak omdat we vele verschillende culturen over de vloer krijgen. Gisteren maakte ik Mexicaanse rijst en ik wil het recept graag delen want het was heerlijk! lifemadesweeter.com/2015/04/one-pan-mexican-rice-skillet/ 
  6. De afgelopen week was goed, druk, weinig bijzonders. Dus ik heb voor de verandering erg weinig foto's gemaakt (prive). Alleen tijdens het avontuur bij de bakkerij draaide de camera overuren want twee meisjes die samen een kom met chocoladebeslag uitlikken is te schattig om te laten schieten. 
  7. Ik ga aan het werk. Tot in Nederland!

Deze foto vind ik geweldig. Dit os typisch Doris als ze iets zo leuk vindt dat ze niet weet wat ze met zichzelf moet doen van opwinding. Het katje van mijn vriendin zorgde voor zo'n situatie. 

1 opmerking:

  1. Te zoet die foto van Doris! Geniet van jullie tijd in NL! Zo blij dat jullie met z'n viertjes kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen