maandag 7 november 2016

7 quick takes..

Zomer! Picknicken in de tuin...

 1. Goeiemorgen! Even weer tijd voor een blog uit Kaapstad. De meiden zijn heel lief samen aan het spelen inde zandbak en door de open tuindeuren kan ik ze een beetje in de gaten houden. Eigenlijk moet ik 'samen' weglaten. Het is eerlijker als ik zeg dat ze allebei aan het spelen zijn en elkaar niet in de weg zitten. Maar dat is ook al heel wat waard want dan heb ik even tijd om te typen. 
 2. Mijn eerste blog met een nieuwe laptop. Eindelijk geen frustratie meer over urenlang opstarten, altijd aan een snoertje moeten zijn omdat de batterij het niet meer doet en om de haverklap een 'blauw scherm'. Het is nog altijd een tweedehandsje via Hartmuts collega, maar een heel stuk beter dan wat ik had dus ik ben blij. 
 3.  We hebben een heerlijk ontspannen weekend gehad. Er stond niet zo veel op het programma dus we konden heerlijk van en met elkaar genieten. Zaterdagmorgen zijn we naar een klassiek concert voor kinderen geweest. Een barok concert met een vleugel en een blokfluit. Veel muziek van Bach, prachtig! De rest van het weekend was niet echt noemenswaardig maar daarom voor ons niet minder fijn. Het weer was goed dus we hebben het vooral buiten doorgebracht, de tuin ziet er weer een stuk beter uit, aan de tomatenplantjes van Sophie komen de eerste tomaten en we zijn er ook achter gekomen dat je doperwtjes in de winter moet zaaien hier want onze arme 'moestuintjes-doperwten' zijn in de zon weggebakken. Helaas. 
 4. De week was ook leuk. Een van de hoogtepunten was een bezoek aan het politiebureau met Adventure Clubs, Sophie vond het geweldig! De kinderen mochten in de politieauto zitten, kregen een cel te zien en mochten delen van het uniform aan. 
 5. Soms (vaak) kan ik echt heel blij worden van kleine dingen. Dit weekend werd ik bijvoorbeeld heel blij van een nieuwe catering winkel niet zo ver bij ons vandaan. Je kan er allemaal bevroren bakproducten kopen die je dan thuis kan afbakken. Op zich niets bijzonders, want in Nederland heb je overal afbakbroodjes. Maar hier dus niet. De spanning was groot toen we de croissants in de oven deden. Zijn het 'echte' of is het gewoon brooddeeg in de vorm van een croissant zoals je zo vaak bij de supermarkt krijgt. De vreugde was groot toen het de echte versie bleek te zijn. Vanaf nu beginnen we elk weekend met versgebakken croissants. 
 6. We hebben een leuke week voor de boeg met veel adventures voor mijn werk. We gaan zometeen naar een zintuigenklas, waar de meiden altijd enorm van genieten. Ook hopen we deze week naar een opvangcentrum voor gewonde pinguins te gaan en een middagje in een roofdierenopvang door te brengen. Deze dingen zijn allemaal wat verder weg maar dat komt goed uit want ik moet voor mijn andere werk klinieken overal in Kaapstad bezoeken. Dat valt dus allemaal heel handig te combineren.
 7. Goed, de meiden zijn nog steeds lekker aan het spelen dus ik ga die rust gebruiken om nog wat op te ruimen, voor te bereiden, de luiers te wassen en de meiden kleren aan te trekken. Oude kleren, want tijdens de zintuigenles gebruik je alle zintuigen en dan blijf je niet schoon ;-) Fijne week!
'Verstopte Doris'. Ik zie haar niet hoor.

Altijd weer poppetjes tekenen. Tot haar perfectionisme het wint van haar creativiteit en het niet meer goed genoeg is. Dan worden de poppetjes weer weggekrast omdat niemand ze mag zien. 

'Als de lente komt daar stuur ik jou, hortensias uit Amsterdam! Of waren het tulpen? De klompen heeft ze in ieder geval al aan.

Zo'n sirene maakt best veel lawaai. 

Ik ben zo trots op deze meiden!!


2 opmerkingen:

 1. Ik ga ook weer beginnen met bloggen. Met een baby heb je zoveel meer interessants om over te schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful photos, Anneke! Greetings from Montreal, Canada. :)

  BeantwoordenVerwijderen