maandag 28 november 2016

7 quick takes...

Doris en een of andere berg ;-)

 1. Goeiemorgen! De sinterklaasliedjes staan aan, de meiden spelen met hun schoencadeautjes (schleichdieren) die ze gisteren in hun schoen vonden en de tuindeuren staan open want het is  op en top zomer en al lekker warm. Heerlijk! En ook een beetje gek, kerstversieringen ophangen in je zomerjurkje enzo. Het zal nooit wennen!
 2. We hebben een megadrukke week achter de rug. Ik schreef vorige week over de fotoshoots. Die gingen allemaal erg goed maar nu ben ik druk bezig met alles verwerken. Het was zo grappig om de wensen van de verschillende mensen te zien. Sommigen families kwamen met hun kinderen compleet in kerstoutfit (nee, niet een mooie jurk maar een kerstmannenoutfit) met alle toeters en bellen terwijl anderen het liefste zo natuurlijk mogelijk hadden. Het was een leuke ervaring om op zo'n korte tijd zo veel families voor mijn lens te hebben en ik heb weer veel bijgeleerd! 
 3. Deze week is de laatste week voor de verjaardag van Doris. Volgende week is ze gewoon al een jaar! Gek hoor...  Ze krijgt er zelf uiteraard nog niet zo veel van mee maar Sophie verheugt zich des te meer want waar een feestje is, daar is Sophie! Het zal nog wat zijn als Doris straks allemaal cadeautjes krijgt. Ik denk dat Sophie zichzelf aan gaat stellen als Doris haar persoonlijke hulp bij het uitblazen van kaarsjes, uitpakken van cadeautjes en alle andere dingen die je op een verjaardag hoort te doen.
 4. We hebben ons zelf voorgenomen dat de meiden altijd een zelfgemaakt cadeautje van ons krijgen voor Sinterklaas en hun verjaardag. We wisten toen nog niet dat we een meisje zouden krijgen met een verjaardag twee dagen voor Sinterklaas. Het is natuurlijk niet eerlijk als Doris minder cadeautjes zou krijgen, gewoon omdat haar verjaardag twee dagen voor 5 Dcember is dus we zijn nu extra hard aan het knutselen. Hartmut maakt een schildersezel voor de meiden en een poppenbedje voor Doris. Ik maak voor dat poppenbedje het bijbehorende beddengoed en voor de meiden samen pittenzakken (ja, die verantwoorde  dingen die je op de kleuterschool had en die heel goed zijn voor de motorische ontwikkeling ;-).
 5. Vorige week schreef ik dat Sophie zei dat ze de bijbel moest lezen en bidden voor ze op het potje kon plassen. Dat heeft ze blijkbaar gedaan. Deze week kwam ze ineens bij mij en vroeg:'Mamma, hebben ballerinas eigenlijk luiers aan?' Ik zei dat dat niet zo was en zij antwoorde geschrokken: 'Maar ik ben een ballerina maar ik heb wel een luier aan...' Ik vroeg haar wat we daar aan konden doen en het resultaat is dat ze nu al een paar dagen overdag gewoon een onderbroek aan heeft die erg goed droog blijft! Ik ben zo trots op haar...
 6. De komende week is ook weer een drukke, alles moet klaar voor het einde van het jaar (de kerstvakantie is hier de zomervakantie) dus deze weken moeten we bergen verzetten. De grootste berg die Hartmut moet verzetten is een hele belangrijke presentatie. De laatste stap voordat hij zich kan laten registreren als professioneel ingenieur. Voor deze presentatie vliegt hij Dinsdag naar Johannesburg en we zullen allemaal blij zijn als zijn presentatie achter de rug is!
 7. En nu moet ik dus even verder met het maken van een uitwerken van de details van de verjaardag van Doris. We gaan zelf ijs maken (kindervriendelijk, zuivel en suikervrij enzo) en zullen dan een 'topping bar' hebben waar de grote en kleine mensen zelf hun ijsje kunnen voorzien van spikkeltjes, koekkruimels of stukjes fruit. Hmmm...
Sophie en een van haar Adventure clubs vriendjes

En nog een adventure clubs vriendje..


Sophie kreeg een gratis bos rozen omdat de bloemenmevrouw en zij het met elkaar eens waren dat het maar saai was dat ik alleen maar blaadjes kocht. 

De dag dat we donuts aten op het strand was ik echt haar lievelingsmoeder ;-)

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen! Wat heerlijk zeg, de tuindeuren open ;) Hier heb ik al vanaf 4.30uur de houtkachel aan het is hier nu -4,5°C Ook heerlijk vind ik! Alleen niet leuk dat onze zoons (2jr) al weken (maanden) zo vroeg wakker zijn.. Vind het super leuk om je blog te lezen elke keer, je schrijft fantastisch en je maakt prachtige foto's. Eigenlijk reageer ik nooit onder een blogbericht, wat best raar is want in gedachten heb ik elke keer na het lezen van je blog al een reactie geschreven ;) Wat leuk dat jullie elke keer een zelf gemaakt cadeau geven. Echt tof! Ben benieuwd naar de cadeaus ;) Fijne dag! Groetjes Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wat grappig.. er staat bij bovenstaand bericht dat het geplaatst is om 08:46.. Ik schrok, had niet door dat het al zo laat was. Maar dat is jullie tijd, hier is het nog een uur vroeger ;)

  BeantwoordenVerwijderen