maandag 20 juni 2016

7 quick takes


  1. Goeiemorgen! Tijd voor een nieuwe blog, even een snelle want we hebben heel wat te doen. Sophie is deze week jarig (en zij zal er wel voor zorgen dat dat niet ongevierd voorbij gaat), Hartmuts ouders komen donderdagavond om het weekend hier te blijven, we hebben wat vergaderingen en zo is er altijd weer genoeg te doen. Niet erg hoor!
  2. We gaan zo de auto in. We moeten de laatste paar klinieken bezoeken voor mijn werk en dan zit het er weer op voor deze ronde. Dan hebben we weer heel wat mensen gezien, verhalen gehoord en zijn we weer wat ervaringen rijker. Die bezoeken aan de klinieken en mensen in de townships zetten me altijd aan het denken. Je ziet zo veel, hoort zo veel. Zo veel problemen, zo weinig oplossingen. Zo veel kinderen, zo weinig kansen. Soms om een beetje moedeloos van te worden. Ik zou willen dat ik het mooier kon maken maar dat kan ik niet. De armoede, de uitzichtloosheid, het gebrek aan oplossingen... het trof me deze keer meer dan anders. 
  3. Zaterdag hebben we de klinieken die verder weg liggen bezocht. Het is handig en gezellig om dat in het weekend te doen want dan kan Hartmut mee en maken we er een beetje een roadtrip van. Het was mooi weer (toen nog wel) en we genoten van het prachtige landschap. We hadden maar een paar adresjes dus alle tijd om leuke dingen te ontdekken onderweg.  In Zuid Afrika zijn overal langs de weg plekjes van mensen die dingen verkopen. Soms heel simpel met een paar potjes jam in een klein schuurtje, soms heel uitgebreid. Wij wilden hout kopen voor de kachel en de padstal waar we stopten was een hele uitgebreide met een soort kinderboerderij erbij, de meiden vonden het geweldig. Lunch werd gehaald bij een wijn en kaasboerderij waar we vers brood en heerlijke kaas kochten en we aten het op bij de volgende boerderij waar we ook nog even een kleine chocoladefabriek bezochten. Toen we weer terug naar huis reden was het mooie weer een beetje op en begon het te regenen. Sindsdien is dat niet meer opgehouden maar dat is niet zo erg, binnen met het haardvuur aan is het ook gezellig.
  4. Sophie is dus deze week jarig en daar heeft ze het de hele dag over. Woensdag is haar 'kleine verjaardag', dan vieren we het bij ons thuis, gaan we naar de speelgroep waar we elke woensdag heen gaan en mag ze daar trakteren (Sophie zegt 'wat lekkers parkeren') en eten we pasta want dat wil Sophie.  Zondag is haar 'grote verjaardag' dan krijgt ze haar taart en komen haar vriendjes... daar kijkt ze het meest naar uit. Over cadeautjes heeft ze het niet echt maar over haar vriendjes die taart komen eten des te meer.
  5. Doris is de afgelopen week veranderd van een baby in een peuter. Ok, niet helemaal maar ineens kan ze van alles. Het kruipen gaat steeds sneller, ze kan vanuit een kruippositie gaan zitten en ze trekt zich overal aan op omdat staan natuurlijk veel leuker is. Ook klinkt het alsof ze heel bewust 'pappa' en 'mamma' zegt. Ik zei de hele tijd dat dat niet kon omdat ze nog te jong was maar ze lijkt ons er echt mee te bedoelen dus we geloven het maar.
  6. Donderdag zijn we naar het aquarium geweest. Ik had kaartjes gekregen van een vriendin en die verliepen bijna dus we 'moesten' wel. Wat een straf ;-) Sophie is op het moment helemaal gek op haar boek over vissen en ze keek er vooral heel erg uit om een clownvis te zien. Eenmaal in het aquarium rende ze, samen met een boek van het ene dier naar het andere, dolgelukkig dat zeepaardjes, zeesterren en inderdaad ook clownvissen echt bleken te bestaan.  
  7. Hier nog even een filmpje van Doris. Want als ik mijn opschepverhalen over haar van een andere moeder zou lezen zou ik het ook niet geloven ;-)

Een video die is geplaatst door Anneke (@annekejagau) op
Sophie doet de boodschappen

De slang in het aquarium was ook een grote favoriet


Doris genoot ook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten