maandag 21 september 2015

7 quick takes
  1. Ik zit weer gewoon aan mijn eigen eettafel, Sophie is weer gewoon met haar eigen zandtafel aan het spelen en ik heb net weer gewoon onze eigen was gesorteerd. En het is maandagmorgen dus het is ook weer gewoon tijd voor een blogje. Na twee weken in Nederland is dat gewone ook wel weer heel erg fijn. 
  2. Hoewel, erg gewoon zal deze week ook niet zijn. Woensdag is Hartmut jarig (hij wordt 30, ik heb een oude man! ;-)) En Donderdag is het de dag van het culturele erfgoed. Een feestdag waarop iedereen vrij is en massaal het begin van de zomer viert door te gaan braaien (bbq). Het is dan ook omgedoopt tot 'braaiday' en dat is heel toepasselijk. Een goede braai met lekker veel vlees is denk ik het culturele stukje erfgoed dat culturen en rassen overstijgt en het meest verbindt. Er zijn mensen die elke dag braaien, en die geen salade nodig denken te hebben omdat de kruiden die ze op hun vlees gooien al wel genoeg 'stukjes groen' hebben. 
  3. We hebben een heerlijke tijd gehad in Nederland. De vliegreis waar ik best wel tegenop zag viel reuze mee omdat ik goede stoelen kreeg is Sophie gemakkelijker, rustiger en flexibeler was dan ik had verwacht. Niet dat het het leukste was dat ik ooit gedaan heb, maar we hebben het beter overleefd dan ik ooit had durven hopen. Mijn nachtmerries over een schreeuwende Sophie, eten dat in het rond gegooid werd en een baby die geboren werd op 9000 meter hoogte waren allemaal niet nodig en we zijn heelhuids, met al onze bagage thuis gekomen.
  4. De belangrijkste reden om naar Nederland te komen, de bruiloft van Erik en Marlijn, was het ook helemaal waard. Wat een prachtig feest hebben we gevierd. Twee stralende mensen in het middelpunt, die stapelgek op elkaar zijn. Een schitterende locatie, heerlijk eten, lieve mensen, fantastisch weer, een mooie kerkdienst... we hebben genoten en wensen Erik en Marlijn veel geluk en liefde voor hun toekomst. 
  5. De rest van onze twee weken was ook erg leuk. Bezoekjes van vriendinnen, heel veel uitstapjes naar de kinderboerderij, een ontmoeting met een paar meiden die ik via Instagram heb leren kennen (Gezellig!), een tweedaagse treintour naar Amsterdam, Gouda en Rotterdam waar we haast verzopen in de regen maar waar we het ook erg leuk gehad hebben. Als Sophie de reis zou samenvatten zou ze denk ik zeggen dat Nijntje haar hoogtepunt was. Ze vond het geweldig om haar grote heldin overal te zien! 
  6. Ondertussen gaat de zwangerschap gewoon door. Volgens Hartmut ben ik in Nederland twee keer zo dik geworden. Nu ik zwanger ben mag hij dat natuurlijk zeggen maar ik denk nog steeds dat het komt van al het lekkere vertrouwde eten en niet door de baby. Vandaag ben ik 31 weken zwanger en de baby is een kleine druktemaker die erg weinig slaap nodig lijkt te hebben. Het was leuk om een stukje van de zwangerschap met familie en vrienden te kunnen delen omdat ze me bij Sophie natuurlijk helemaal niet zwanger hebben gezien. Maar het is ook goed om nu weer thuis te zijn om de laatste twee maanden een beetje rustiger aan te doen en me voor te bereiden op wat er gaat komen.
  7. Ik ga aan het werk. Mijn mailbox is vol en ik heb weer heel wat te doen. Sophie gaat zo ook slapen, en haar dutjes moet ik altijd goed benutten als ik mijn werk gedaan wil krijgen. Fijne week!
 

2 opmerkingen:

  1. Welcome home my beautiful friend! Your blog is quite humorous when translated to English ;) Missed you!

    BeantwoordenVerwijderen