maandag 7 september 2015

7 lazy quick picture takes...Omdat we vanavond vliegen heb ik niet zo veel tijd om een lange blog te schrijven. Het inpakken van mijn koffer is namelijk iets dat ik altijd uitstel tot het laatste moment en daarnaast heb ik ook nog heel wat andere dingen die ik moet afwerken voor we vanavond op het vliegtuig stappen. Daarom een 'luie' blog met wat foto's van de afgelopen week.

Sophie had deze week een traumatische ervaring. Haar knuffels moesten toch echt een keer gewassen worden en dat vond ze niet leuk. Toen we ze eerst samen in een badje deden vond ze het allemaal geweldig interessant, maar toen ik ze daarna in de wasmachine gooide was het tranen met tuiten. Ze heeft Nijntje gekozen tot haar lievelingsknuffel en hoewel Nijn (of Nijnie, zoals Sophie vaak zegt) heel lief is is ze ook heel wit. Niet handig voor een knuffel die overal mee naar toe gesleept wordt.

De zandbak was een grote hit als verjaardagscadeau. Elke dag is Sophie er uren mee zoet.
In het voorjaar zijn de voorjaarsbloemen aan de hele Westkust van Zuid Afrika een enorm spektakel. Vrijdag zijn we naar West Coast National Park gereden om al die pracht met eigen ogen te kunnen aanschouwen. We werden niet teleurgesteld!
Een grote eland (de grootste antilope) op nog geen vijftig meter afstand in de bloemenpracht. Spectaculair.

Naats prachtige landschappen, vele antilopen en miljoenen bloemen heeft het park ook een prachtig strand. Afgezien van een paar wandelaars die af en toe langsliepen hadden we het strand voor onszelf en vooral Sophie heeft genoten in het ondiepe water en het schone zand. Het enige wat erg teleurstellend was voor haar is dat het haar niet gelukt is om een meeuw te vangen, ondanks vele enthousiaste pogingen.

Dit weekend was er ook familie uit Duitsland in Kaapstad en samen met hen hebben we Zaterdagavond een cruise gedaan op een Catamaran om de zonsondergang te bewonderen en om Kaapstad vanuit een ander perspectief te zien. Sophie vond de boot erg leuk, maar er is natuurlijk niets zo leuk as het 'proosten' met champagne (of water) glazen!

De mast en alle klapperende touwen waren natuurlijk reuze interessant.
En nog een laatste om een eerlijk beeld te geven.Sophie is meestal erg vrolijk en gemakkelijk. Maar na haar middagdutje moet ze altijd even bijkomen om vrolijk en wakker te worden. Als je dan iets aan haar vraagt of iets met haar wil doen kan je verzekerd zijn van een chagrijnige grom of dikke tranen. Maar ze is wel lief hoor :-)

En nu moet ik inpakken... fijne week!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten