maandag 27 juli 2015

7 quick takes  1. Maandagmorgen, het is 11 uur en ik heb het gevoel dat ik er al een hele dag op heb zitten. Luiers spoelen (wanneer kan ik met zindelijkheidstraining beginnen?), wassen draaien, de auto naar de garage brengen voor een beurt, een vergadering met mijn baas, al mijn mails beantwoorden.. nu heb ik even een kop thee gezet en ga ik een blogje schrijven. Thuis werken is zo gek nog niet.
  2. Over zindelijkheidstraining gesproken, grappig hoe culturen daarin verschillen. Waar mijn blanke vrienden me echt nog niet vragen of Sophie al zindelijk is beginnen mijn Afrikaanse vrienden suggesties te maken dat het toch echt tijd is om er mee te beginnen want al hun kinderen waren zindelijk voor ze 1,5 waren. Op zich zie ik er wel wat in, een zo goed als zindelijke Sophie als de baby komt (het is dan toch zomer dus zo erg zijn ongelukjes niet.) Sophie verteld me vaak wel als ze een vieze luier heeft, 'bah' zegt ze dan terwijl ze naar haar billen wijst, heel handig!
  3. We hebben een heerlijk weekend gehad met Robert en Hester, zo leuk dat ze er zijn! Het weer werkte prima mee en Kaapstad liet zich van z'n beste kant zien. We hebben gewandeld, gegeten, kaas en chocolade geproefd, wijnlanden bekeken en gewoon gezellig samen genoten. Sophie vindt het ook allemaal erg gezellig en oom en tante zijn helemaal geaccepteerd en mogen elke dag heel wat boekjes voorlezen. 
  4. Voor Sophie hadden Hester een kartonnen boekje gemaakt met foto's van de bruiloft, een grote hit, maar ze hadden alle bruiloftsfoto's van henzelf en alle foto's van Sophie er net zo goed uit kunnen laten. De enige foto waarin Sophie ge├»nteresseerd is is de familiefoto waar ze elke keer weer vol enthousiasme Hartmut aanwijst. 'Pappa' is haar grote held en niets maakt haar zo blij als wanneer ze hem ziet op de foto, of nog beter, in het echt! 
  5. Ondertussen zouden Hartmut en ik denk ik wel een advies-reisbureau voor de Kaapregio kunnen beginnen. We hebben zo vaak gasten en hebben ondertussen zo veel mooie en leuke plekken 'uitgetest' dat we voor iedereen een reis op maat zouden kunnen plannen... dus, wie is de volgende?
  6. Zaterdag heb ik ook weer een echo gehad. Zoals je gisteren in mijn blog kon lezen lijkt het er op dat we een lange baby krijgen, grappig en onverwacht. Volgens mij schrijf ik elke week hetzelfde over deze zwangerschap, het gaat goed, ik voel me lekker en de baby in mijn buik is erg druk. Reden tot dankbaarheid!
  7. Ondertussen is Sophie wakker geworden en zit ze naast me een broodje te eten. We gaan zo even naar buiten wat boodschappen doen en genieten van het mooie weer. Ik heb nog veel werk te doen vandaag dus ze mag lekker buiten spelen zodat ze lekker moe is en lang gaat slapen. Hoe langer haar dutje is, hoe meer werk ik kan doen.

1 opmerking:

  1. Ik werkte ook eens als vroedvrouw in Afrika en inderdaad, rond een jaar allemaal zindelijk, logisch ook als er geen luiers zijn en kinderen op de rug hangen, dan is ze zindelijk krijgen gewoon veel handiger... Je kan nu wel starten met haar als ze al aangeeft dat ze moet, mijn zoon van 27 maanden is van vorige week zindelijk, met het mooie weer was de klus zo geklaard en superhandig nu!

    BeantwoordenVerwijderen