maandag 20 juli 2015

7 quick takes...
 1. Ineens is ons huis weer leeg. Na een heerlijk lang weekend met mijn schoonouders is het nu ineens wel heel erg stil. Vanochtend om half 5 hebben we afscheid genomen en nu is het veel te stil in huis. Sophie vindt het maar niets.
 2. Vandaag ben ik jarig, maar echt vieren doen we het niet. Hoe ouder ik wordt, hoe minder zin ik heb om te vieren.Niet omdat ik ouder worden vervelend vind, maar gewoon, het lijkt minder belangrijk. Het vieren van de verjaardag van Hartmut als hij in September 30 wordt bijvoorbeeld. Dus vandaag staan de gewone was, het werk en een vergadering op het programma. Maar Sophie en ik hadden flapjacks voor ons ontbijt, dat dan weer wel. En niemand houdt me tegen om dankbaar na te denken over de afgelopen 28 jaar en vol hoop en verwachting het komende jaar tegemoet te gaan. 
 3. Het weekend was heerlijk. Het is natuurlijk al gezellig als er familie komt, en als het slechte weer dat voorspeld was dan ook nog eens wegblijft is dat helemaal mooi meegenomen. Vrijdag was wel een echte Kaapse winterregendag dus toen hebben we lekker rustig aan gedaan en een bezoekje gebracht aan het Nationaal Museum. De rest van het weekend liet de regen zich niet zien en konden we wandelen aan zee, een vogel en aapjespark bezoeken en gisteren zijn we naar Babylonstoren geweest, een prachtige groentetuin waar ik al eerder over schreef en waar ik nog veel vaker over zal schrijven omdat her er zo ontzettend mooi is.
 4. Bij Babylonstoren heb ik ook onderstaand filmpje van Sophie gemaakt. Ze had een groot publiek terwijl ze kippen en kalkoenen probeerde te vangen en ik weet niet wie er meer genoot, Sophie of het publiek. 
 5. Sophie vindt mensen om zich heen ontzettend gezellig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat merken we elke keer weer als we bezoek hebben. Maar ook in het museum bijvoorbeeld. Als we in een kamer zijn waar niet zo veel mensen zijn is ze wat stiller, maar zodra er dan andere mensen, en vooral kinderen zijn is ze helemaal in haar element. Ze is een echte sociale stuiterbal.
 6. Met baby nummer twee gaat het ook goed. Ik ben vorige week naar de verloskundige geweest en alles zag er goed uit. Alleen een lage bloeddruk, maar dat had ik zelf ook al wel door. De baby is 'verschrikkelijk actief' volgens de verloskundige. Maar dat had ik zelf ook al wel door ;-) 
 7. Mijn wasmachine piept dat hij klaar is dus ik hou op. Ik heb snel alle beddengoed gewassen zodat de bedden lekker fris zijn voor de volgende gasten die vrijdag komen. We kunnen niet wachten om Robert en Hester alle mooie plekjes van de Kaap te laten zien!

1 opmerking:

 1. The best of meats that are all available online at best price :-
  The wagyu beef brisket working has always seen of first class quality above as well beyond they managed the work to wagyu steak type or kind it best quality above as well beyond of high nature. Here as a group we have wagyu been rated above as well beyond give noble or worthy points by wagyu beef more than a few. The article is meant to cater the basic needs of the work and benefits.

  BeantwoordenVerwijderen