maandag 8 juni 2015

7 quick takes  1. Maandagmorgen.. en wat voor een. Na een week waarin de regen met bakken uit de hemel viel (was erg nodig hoor, er was grote droogte dus we klagen niet) was het heerlijk om een stralend blauwe hemel te zien. 21 graden beloofde het weerbericht vandaag. De Kaapse winter is zo slecht nog niet! Ik zal snel een paar wasjes draaien om lekker huishoudelijk te genieten van deze warme dag.
  2. Het weekend was trouwens ook al zo fijn. Lekker warm weer, goed voor klusjes in de tuin, een braai met vrienden en gistermiddag een heerlijk strandbezoek. Er is niets waarvan Sophie blijer wordt als van een strandbezoek. Lekker banjeren, het zand door je vingertjes laten glijden of in de lucht gooien... ze geniet! En ik moet zeggen dat het lekkere zonnetje, het uitzicht op de Tafelberg en een heel vrolijke Sophie ervoor zorgde dat wij er ook erg vrolijk van werden.
  3. Het lekkere weer was ook perfect om een fotoshoot te doen voor vrienden. Ik had al eens eerder een shoot voor ze gedaan maar een paar maanden voordat Sophie geboren werd kregen zij hun derde dochtertje en die moest er nu natuurlijk ook op. Het is een geweldig leuk gezin en hoewel ze met z'n vijven in een huisje zonder ramen en zo groot (klein) als een halve garage wonen zien ze er altijd tiptop uit en zijn ze erg gelukkig samen. Ik heb er erg veel respect voor. 
  4. Vanmorgen ging de wekker (ok, die van Hartmut want ik mocht lekker blijven liggen) nog een beetje vroeger dan normaal omdat er om 5 uur een taxi voor de deur stond om Hartmut naar het vliegveld te brengen. Hij moet naar NamibiĆ« voor zijn werk  en als het goed is komt hij morgenavond weer terug. Leuk voor hem en zijn ouders want overdag moet hij werken maar vanavond schuift hij gewoon bij z'n moeder aan tafel aan en hij slaapt in z'n 'eigen' slaapkamer. Op zich is het geen probleem om een paar dagen alleen met Sophie te zijn maar de laatste weken is ze helemaal verliefd op haar pappa. Haar interne klok werkt erg goed want vanaf een half uur voor hij 's avonds thuis komt staat ze voor de deur en bij elk geluidje van een auto zegt ze vragend: "Pappa?" We zullen zien wat ze vanavond gaat doen.
  5. Verder gaat het met onze kleine wandelaar erg goed. Ze loopt het hele huis door en sleept daarbij van alles met zich mee. Vaak dingen die veel te groot en veel te zwaar zijn wat tot frustratie zorgt, maar soms ook dingen die er voor zorgen dat ik gefrustreerd raak. Ineens vind ik allemaal dingen terug op heel andere plekken dan waar wij ze normaal neer leggen. Vorige week was haar groeiboekje kwijt, na lang zoeken vond ik hem bij toeval in een heel andere kast tussen allemaal plastic tasjes. Ik weet zeker dat ik hem daar niet in had gelegd. Handig... het enige voordeel is dat ik nu altijd iemand heb om de schuld te geven als ik wat kwijt ben ;-)
  6. Met mijn zwangerschap gaat het ook goed, ik ben steeds minder misselijk en met de doppler die ik van mijn werk heb krijg ik elke keer weer een mooie hartslag te horen. Het vliegt wel voorbij, 16 weken vandaag. Doordat ik Sophie heb rondlopen en zij veel aandacht vraagt ben ik er veel minder bewust mee bezig als de eerste keer. Ik voel me ook heel anders, veel beter. Toen was ik kotsmisselijk en moest ik zo veel overgeven dat ik rond deze tijd helemaal geen energie meer in mijn lijf had terwijl ik nu veel minder moet overgeven en me dus veel energieker voel. Wel zo fijn! 
  7. Het project voor jonge moeders waar ik vorige week over schreef had een succesvolle start. Er kwamen 14 vrouwen, meer dan waar we p hadden durven hopen. De komende drie weken hebben we elke week twee cursusochtenden voor de moeders en daarna begint de wekelijkse moedergroep. Leuk!2 opmerkingen:

  1. Luella has the same baby grow from Hema! haha Lovely photo's my friend!

    BeantwoordenVerwijderen