zondag 17 mei 2015

7 quick takes...  1. Hoi... Daar ben ik weer! Tijdens onze reis naar Nederland heb ik de blog ernstig verwaarloosd. En geef me nu eens ongelijk. Ik had wel wat beters te doen dan m'n laptop aanzetten om te schrijven en bovendien zit niemand zit te wachten op verhalen over bezoekjes aan de HEMA en de Albert Heijn. Maar we zijn weer terug in Kaapstad en het leven gaat weer z'n normale gangetje. En bij dat normale gangetje hoort ook een blog zodat jullie nu en ik over tien jaar kan lezen wat er bij ons allemaal gebeurd.
  2. We hebben een geweldige tijd gehad. Twee bruiloften, quality time met vrienden en familie, heerlijk voorjaarsweer, fietstochtjes, ontelbare bezoekjes aan de kinderboerderij en de Hema en lekker eten, een paar dagen op familiebezoek in Duitsland... genoeg om terug te kunnen kijken op een paar heerlijke weken. 
  3. Op de heenweg hadden we een 10 uur lange tussenstop in Dubai geboekt. Lang genoeg om van het vliegveld af te gaan om de stad een beetje te verkennen. Niet lang genoeg om te verdwalen dus we hadden van tevoren wel alles uitgebreid uitgezocht en gepland. We hebben er een heerlijk dagje gehad. Hoewel het nog niet eens zomer is was het er stikheet en we snappen nu ook een stuk beter waarom alle gebouwen daar airconditioning hebben. We hadden kaartjes gekocht om de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, te bezoeken. In 1 minuut met de lift van 1 tot 450 meter, dat voel je wel in je oren! Nadat we van het overweldigende uitzicht over wolkenkrabbers genoten hadden hebben we de metro naar de oude binnenstad genomen. Wat een contrast, van luxe en moderne gebouwen naar smalle drukke straatjes. Wel erg leuk om de bedrijvigheid op goudmarkt, de Hindoestaanse markt en de kruidenmarkt te zien, om een oude houten boottaxi over de kreek te nemen en om rond te dwalen in het oude Dubai. 10 uur laten kwamen we uitgeput van het vele wandelen weer op het vliegveld aan waar we snel verder konden vliegen naar onze eindbestemming. 
  4. De belangrijkste reden om naar Nederland te vliegen was natuurlijk de bruiloft van mijn zusje Hester. Het was prachtig en we hebben genoten. Zij en haar man waren het stralende middelpunt van een ontzettend mooie dag. Zo veel liefde en geluk, zo veel leuke zelfgemaakte details, zo veel leuke mensen, zo'n mooi feest. We zullen er nog lang van nagenieten...
  5. Jullie hebben het waarschijnlijk allemaal al wel gezien op Facebook en Instagram maar omdat het zo leuk is moet ik er hier natuurlijk ook een stukje over schrijven. Ik ben weer zwanger en daar zijn we ontzettend blij mee. Als alles goed gaat komt de baby eind November en nadat we Zaterdag op de echo een superdruk bewegend klein kindje gezien hebben kunnen we niet wachten om Sophie's broertje f zusje te leren kennen om te zien of we een tweede druktemaker mogen verwelkomen of dat er misschien toch een paar rustige genen beschikbaar waren ;-) 
  6. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit weekend niet echt uitkeek naar twee kinderen omdat we met een onze handen al vol hadden. We waren alle drie ziek en om tussen het afvegen van loopneuzen en het rennen naar de wc om over te geven door ook nog een huilende zieke Sophie die precies dezelfde klachten had te troosten was geen pretje. Het was de eerste keer dat Sophie ziek was dus we hadden geen idee hoe we het moesten aanpakken. Daar kwam nog bij dat Sophie ook overduidelijk het gezelschap dat ze de afgelopen weken steeds om zich heen had mistte en daarom extra aanhankelijk was. Pffft... nu zijn we allemaal weer aan de beterende hand en het leven met een extra baby ziet er al weer een beetje leuker uit. 
  7. En nu zijn we weer thuis, in Kaapstad waar de winter begonnen is. Overdag is daar nog niet veel van te merken maar 's avonds als de zon weg is wordt het snel een stuk kouder. Dus dit weekend hebben we een halve ton hout gekocht voor de open haard. Je moet toch wat als je geen CV hebt en wel warm wil blijven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten