maandag 9 februari 2015

7 quick takes...  1. Het is weer een lekker degelijke maandagmorgen. De eerste was hangt al, de tweede zit in de machine. Zo meteen komt Ethel, de lieve vrouw die een dag in de week op Sophie past en tegelijkertijd mijn huis schoon maakt zodat ik tijd heb om te werken. Heerlijk, als ik aan het eind van de dag uit mijn 'kantoor' kom is het huis brandschoon en de rest van de week hoef ik alleen maar kleine schoonmaakklusjes te doen... Wat een luxe!
  2. Wat ook fijn is is het feit dat we elektriciteit hebben om de was te draaien. Tot een paar maanden geleden was dat allemaal heel vanzelfsprekend en dacht ik daar nooit over na. Tot Zuid Afrika in een elektriciteitscrisis kwam en we te maken kregen met 'loadshedding'. Dit betekent dat we de elektriciteit moeten verdelen en dat we bijna elke dag twee uur geen elektriciteit hebben, hoe laat dat is hangt een beetje af van waar je woont en welke dag het is. Het is gelukkig wel vrij goed geregeld dus er zijn allemaal schema's waarop je precies kan zien wanneer en hoe lang je geen stroom zult hebben. Hoe lang het zal duren weet niemand maar de geruchten gaan dat het wel eens voor de komende paar jaar kan zijn. 
  3. Hartmut is hard aan het werk aan een kinderstoel voor Sophie. Het is belangrijk dat hij snel klaar is want ons kleine avonturiertje wil niet stil zitten in de bumbo (babystoel) en is er nu al drie keer uitgevallen. Daar heeft ze trouwens duidelijk nog niets van geleerd want zodra je haar er in zet hangt ze al weer gevaarlijk over de rand omdat alles op de grond interessanter is dan alles op haar tafeltje. In de kinderstoel zullen we haar vast kunnen zetten, wel zo handig.
  4. Naast een beetje gepruts rond het huis was zaterdag vooral heel sociaal. 2 verjaardagen en een housewarming. Wij hebben ons portie taart en hapjes voor de maand wel weer gehad. ;-) 
  5. Het laatste feestje was in de buurt van Bloubergstrand. En als je daar in de buurt bent moet je wel even naar het strand gaan omdat je vanaf daar het typische ansichtkaartenuitzicht op de Tafelberg hebt. Het was stralend weer, windstil en de zon ging bijna onder, dus het was perfect. Sophie genoot van het zand en de schelpen en heeft de hele Tafelberg niet gezien denk ik, wij genoten van het uitzicht en de ondergaande zon.. Heerlijk!
  6. Hartmut heeft een ontzettend fijne tijd gehad in NamibiĆ«. Hij was er voor werk maar het voelde als vakantie. Rondrijden in een 4x4 op ruig terrein om hoogspanningslijnen te inspecteren, vliegen in een helikopter om hetzelfde te doen en ondertussen olifanten, giraffen en een heleboel antilopen zien... het was allemaal niet verkeerd. 
  7. We genieten enorm van het feit dat Hartmut er weer is. Donderdagavond gingen we samen met Sophie lekker weg naar 'FirstThursdays'. Elke eerste donderdag van de maand zijn een heel aantal musea en kunstgalerijen  in de stad gratis open en er was een gezellige drukte. Je kreeg en plattegrond en kon zelf je eigen route uitstippelen. Er waren veel te veel plekken om overal heen te kunnen maar we zijn toch op een aantal hele leuke en speciale plekjes geweest. Het hoogtepunt voor mij was een tentoonstelling van schilderijen en etsen van Rembrandt. In dat museum hingen ook nog wat meer Hollandse meesters en zodoende kon Sophie voor het eerst kennis maken met de Nederlandse kunst. Als ze ouder is moeten we maar eens terug komen want nu snapte ze er waarschijnlijk nog niet zo veel van, ook al deed ze net alsof ze heel aandachtig keek ;-)

1 opmerking: