maandag 23 februari 2015

7 quick takes..  1. Als ik onze voordeur uitstap en om me heen kijk voelt het net alsof ik in een ander huis woon. Door het verven is het uiterlijk van het huis namelijk drastisch veranderd. Alle muren zijn klaar, deze week zijn de ramen en luiken aan de beurt. Het ziet er allemaal prachtig uit en we kunnen niet wachten tot het helemaal klaar is om te zien of het zo mooi is als we ons in ons hoofd hadden voorgesteld.
  2. Zaterdagmiddag was het, na een dag van heel veel schuren en schilderen weer eens tijd voor een wandeling op de promenade om te genieten van de ondergaande zon. We waren er een aantal maanden niet geweest en er was heel wat veranderd. Langs de route stonden allemaal prachtige nieuwe kunstobjecten. Zo leuk om in een stad te wonen die ondanks alles ook veel waarde hecht aan kunst beschikbaar maken op openbare plekken. 
  3. Na de wandeling gingen we eten bij ons favoriete restaurant. De 'Eastern Food Bazaar'. Misschien moet ik het geen restaurant noemen, het lijkt meer op een bazaar of markt waar je allemaal verschillende oosterse gerechten kan eten. Verschillende keukens maken naast elkaar eten uit verschillende regios. Pittige curries, heerlijke naanbrood, kebab en roerbakgerechten worden allemaal naast elkaar voor je ogen klaar gemaakt. Sophie is echt een allesetertje en vond vooral de dahl (een soort pittige linzensoep) heel erg lekker, opmerkelijk want het is nogal scherp van smaak. 
  4. Sophie was gisteren 8 maanden, dat gaat zo snel! Gisteren hadden we het verjaardagsfeestje van Luella, het dochtertje van vrienden, ze werd een jaar. Nadat zij was geboren heeft een ander goed bevriend stel 2 maanden later ook een dochtertje gekregen en toen Sophie 2 maanden daarna ook een meisje bleek te zijn was dat natuurlijk een superleuke verassing. Het is super om ze nu samen op te zien groeien en ook om samen ouders te zijn. 
  5. Het is wel duidelijk dat het jaar nu weer echt begonnen is want de komende week staat er al van alles op het programma, elke avond zijn we bezig. Morgenavond zijn Sophie en ik een avondje alleen omdat Hartmut voor twee dagen weg moet, maar dat zullen we wel overleven.
  6. Dit weekend werd Hartmuts oma 90. Het was een groot feest, waar wij vanwege de afstand, helaas niet bij konden zijn. Om toch iets te kunnen geven hadden we een film gemaakt met videofragmenten en foto's uit het leven van 'Omingel' zoals we haar noemen. Wat maakt een mens veel mee in zo'n lang leven. Ze is geboren in Namibiƫ, naar Duitsland gegaan om naar school te gaan, waar ze ook de oorlog heeft meegemaakt, om daarna weer terug te gaan naar Namibiƫ waar ze met haar man en laten met haar zus op de familieboerderij werkte. We zijn dankbaar dat ze nog zo fit en gezond is en misschien is het maar goed dat ze zo ver weg woont, haar grootste hobby is namelijk het verwennen van de mensen om haar heen.
  7.  Aan het einde van de week begint het 'Community chest carival' een heel groot festival in het park bij ons in de wijk waar jaarlijks duizenden mensen op afkomen. Ze zijn al weken aan het opbouwen, tussen de bomen hangen vrolijk gekleurde lampjes en de meeste etenstentjes zijn al opgezet. Een van de meest populaire tentjes is ieder jaar weer de Nederlandse kraam. Alle opbrengsten van het festival gaan naar een goed doel dus we zullen er lekker kroketten en poffertjes gaan eten, ik kan niet wachten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten