maandag 12 januari 2015

7 quick takes...  1. Al weer maandag, de eerste werkweek van het jaar is voorbij gevlogen. Het voelt nog wel een beetje alsof het vakantie is want het weer is heerlijk warm en de avonden zijn nog vrij omdat alle vergaderingen nog niet weer begonnen zijn. 
  2. In onze wijk is een ware kakkerlakkenplaag aan de gang. Het zijn van die grote kakkerlakken die soms wel 5 cm lang zijn. Op zich doen ze niets, en ze komen ook alleen in het huis als het helemaal stil is 's nachts, maar leuk is anders. We hadden daarom spuitbussen gekocht met gassen die giftig zijn voor ongedierte maar nadat je ze gebruikt moet je minstens 3 uur uit je huis wegblijven. Toen we na drie uur thuiskwamen lagen overal in huis dode, of nog half levende kakkerlakken... brrr...(Ik voelde me wel net mevrouw Helderder uit Pluk van de Petteflet.)
  3. Die drie uur hebben we goed gebruikt door Lionshead te gaan beklimmen. Deze keer namen we niet de normale route, want ik had bij mensen op Instagram gezien dat er ergens op Lionshead een grot is met een schitterend uitzicht op de tafelberg en Hartmut en ik waren vastbesloten die te vinden. We kregen via instagram wat aanwijzingen en daarmee lukte het ons om de grot te vinden. Zoals je op de foto kan zien is het een prachtig plekje om foto's te nemen. Ook vonden we per ongeluk een geocache... leuk zeg! Misschien is dat iets wat we vaker moeten gaan zoeken om zo nieuwe plekjes te ontdekken. 
  4. Met Sophie gaat het prima, ze kruipt tegenwoordig rond (nog niet heel snel, maar als ze iets ziet wat ze wil hebben geeft ze niet op totdat ze er is). Ze wil ook erg graag staan en trekt zich aan alles op wat ze kan vinden. In bed liggen is voor Sophie echt alleen voor slapen en zodra ze wakker is wil ze er uit. Ze trekt zich dan omhoog aan de spijlen van haar ledikantje tot ze staat en schreeuwt dan net zo lang tot er een 'bevrijder' komt. 
  5. Dit weekend kwamen de twee dochters van vrienden logeren, ze zijn 5 en 7 en superlief. Hun ouders zijn economische vluchtelingen uit Zambia en ze hebben erg weinig, ze wonen met drie kinderen in een piepklein huisje zonder ramen ergens in de achtertuin van andere mensen. Mijn ouders hebben ze ook leren kennen en wilden ze graag verwennen, dat konden ze zelf natuurlijk niet doen dus hadden wij de leuke taak om dat te doen. Ze hebben genoten van het prachtige zeeaquarium met haaien, pingu├»ns, koraalrif en duizenden gekleurde kleine visjes, spelen in een waterspeeltuin, zelfversierde pizza, een film en pannenkoeken voor ontbijt. Hen zien genieten maakte het ook voor ons een klein feestje. 
  6. Ik heb een nieuwe oppas/schoonmaker die een keer in de week komt om schoon te maken en op Sophie te passen zodat ik m'n handen vrij heb om te werken. Wat een luxe toch. De dame die me eerst hielp was vanwege ziekte al bijna drie maanden niet geweest en ik moest dus zelf aan het schoonmaken. Dat is op zich niet zo erg, maar gecombineerd met het zorgen voor Sophie en deeltijd werken vanuit huis (dus als Sophie slaapt of rustig aan het spelen is) was best veel en kreeg ik mijn werk haast niet klaar dus ik ben blij en dankbaar dat iemand het poetsen weer van me over kan nemen, een klusje dat ik toch al niet zo graag doe. En elke keer weer voelt het als een grote verwennerij om 's avonds op de bank te zitten en m'n schone huis te zien. 
  7. Op mn werk is veel onzekerheid over wat ik in de toekomst precies ga doen. De beurzen die we hebben lopen op hun einde en er is nog geen nieuw geld vrijgekomen. Ik weet eigenlijk ook niet precies wat ik wil doen. En ik vind die onzekerheid ook helemaal niet zo erg want het houdt me scherp. Naast mijn huidige baan heb ik ook een aar andere opties die open staan dus het kan ook maar zo zijn dat ik aan het einde van dit jaar iets heel anders doe. Spannend!

1 opmerking: