donderdag 22 januari 2015

7 months with SophieAllerliefst Sophietje,
Volgens mij ben je deze maand meer veranderd en heb je meer geleerd dan in alle voorgaande maanden bij elkaar. Je kruipt rond, vindt altijd wel iets om mee te spelen (bij voorkeur iets waarvan ik liever niet wil dat je er mee speelt) en trekt je op om te gaan staan aan alles waar je je aan optrekken kan. Nu ben je aan het leren om voorzichtig weer te gaan zitten want gewoon loslaten en omvallen bleek niet zo'n groot succes. Gelukkig voor mijn hart en jouw harde hoofd lukt dat steeds beter. Als ik naar je kijk ben ik trots maar moet ik ook een beetje slikken. Je lijkt steeds meer op een dreumes en steeds minder op een baby. Hulpeloos ben je al lang niet meer, en als iets je zelf toch niet lukt weet je prima duidelijk te maken wat je wil zodat anderen het voor je kunnen doen. Maar dat heb je liever niet want het liefste wil je alles zelf doen.

In 'A Midsummer night's dream' schrijft Shakespeare over een van de personages: 'And though she be but little, she is fierce'. We denken dat hij jou in gedachten had toen hij dat schreef. Je bent nog altijd ons kleine meisje, iets meer dan 6 kilo en je past nog in de rompertjes voor pasgeboren baby's. Maar dat je een temperamentvol karakter hebt wordt steeds duidelijker. Meestal ben je een vrolijke stuiterbal maar als je boos bent ben je dat ook met alles wat je in je hebt (gelukkig vergeet je dat meestal ook weer snel).

Alle ouders denken dat hun kind het leukste is en ik laat ze lekker in de waan. Ik weet wel beter, jij bent namelijk echt de allerleukste, de liefste, de knapste en de slimste. Voordat ik je had was ik vastberaden niet zo te worden, maar ik kan er niets aan doen. Je maakt van mij zo'n irritante moeder die het liefst elke kans die ze krijgt grijpt om met foto's en anekdotes aan de wereld duidelijk te maken dat je geweldig bent. Ik had geen flauw idee hoe diep de liefde voor een kind gaat. Wat ben ik blij dat ik door jou mag ontdekken!

Liefs van je moeder
Ps: het maken van de maandelijkse foto was een ramp. Na een paar pogingen heb ik het maar opgegeven. Ze zijn allemaal bewogen omdat je gewoon geen seconde stil kan zitten... dat gaat nog wat worden.


1 opmerking:

  1. Wat schrijf je toch lief voor Sophie. Je vergist je alleen in de allerliefste... moet toch zijn op 1 na ;-)
    Liefs, moede van Stijn ♡

    BeantwoordenVerwijderen