maandag 3 november 2014

7 quick takes...  1. Maandagmorgen, terwijl de rest van de wereld aan het ontwaken is ligt Sophie op bed voor haar eerste dutje van de dag. Het leven is vermoeiend als je 4 maanden bent. Het komt mij wel goed uit want de was is al gedaan, het huis is grotendeels aan de kant en ik heb even tijd om mijn blog te schrijven. Als ze dan straks weer wakker is kan ik haar alle aandacht geven, en als ze weer gaat slapen kan ik me volledig storten op het artikel dat ik voor mijn werk moet schrijven. 
  2. We hebben weer een druk weekend gehad, ik heb het gevoel dat ik alleen maar in de keuken heb gestaan om te koken en bakken om vervolgens weer mensen te ontvangen die al dat eten weer op kwamen eten. Gelukkig zijn koken, bakken en mensen ontvangen dingen die ik graag doe dus erg was het niet!
  3. Ik weet dat hij al heel lang bekend is, en ik loop uiteraard ontzettend achter, maar ik heb nog niet zo lang geleden de kwaliteiten van Jamie Oliver ontdekt en twee van zijn boeken gekocht. De recepten van de beste man zijn heerlijk! Ik dacht altijd dat hij te groot en commercieel zou zijn om lekkere recepten te maken. Achteraf snap ik niet waar die gedachtegang vandaan kwam want er is natuurlijk een hele goede reden waarom hij zo bekend is, namelijk omdat zijn recepten fantastisch zijn! Dit weekend heb ik zijn jamtaartjes, een tuingroentensalade, jubileumkip (aanrader!) en een rijstsalade met varkensvlees gemaakt. Er staat van alles nog een klein beetje in de koelkast dus wie honger heeft mag langskomen!
  4. Sophie kan vanaf vorige week zelf zitten en er is een wereld voor haar open gegaan. Liggen vind ze niet meer leuk, dat is natuurlijk voor baby's ;-). Ik word er wel een beetje sentimenteel van want ze lijkt ineens veel groter en ouder. Het is wel erg handig want ik leg gewoon wat speelgoed om haar heen en dan kan ze zichzelf prima vermaken. 
  5. Zaterdag heeft Hartmut geholpen met het opknappen van een kindertehuis met een organisatie die een paar keer per jaar kindertehuizen, ziekenhuizen en dergelijke instanties in een weekend tijd opknappen. Hij was helemaal onder de indruk van de organisatie. 3 dagen lang zijn er drie shifts per dag waar je je op kan inschrijven, aan het einde van de drie dagen is alles schoongemaakt, geverfd, zijn bedden voorzien van nieuw beddengoed en is alles klaar voor gebruik. Geweldig! 
  6. Vrijdag ben ik naar een moeder en baby beurs geweest. Helemaal niet leuk. Ik had gratis kaartjes gekregen dus ik besloot met een zwangere vriendin te gaan die nogal nerveus is over alles omdat er ook presentaties enzo zouden zijn. Die waren wel leuk maar de rest... Verschrikkelijk hoe verkopers onwetende (zwangere) moeders wijsmaken wat je allemaal wel niet nodig hebt voor een baby. Toen ik zwanger was hadden we al niet zo veel gekocht maar nu Sophie er is hebben we helemaal door dat je lang niet alles nodig hebt wat je in de winkels, en door tijdschriften en boeken wijsgemaakt wordt. 
  7. Als laatste nog een leuk nieuwtje. We kunnen weer aftellen! Vorige week hebben we onze tickets geboekt en binnen een half jaar vliegen we met zn drietjes naar Nederland voor 2,5 weken om de bruiloft van Hester te vieren en om samen te genieten van een vakantie in Nederland en Duitsland. Heerlijk! 

1 opmerking:

  1. Wat gezellig om weer te lezen! Ik kook ook graag recepten van Jamie! In ned. te volgen op 24kitchen. En wat leuk dat Sophie kan zitten. Stijn is nu 3 maanden dus ik hoop dat het bij hem ook niet zo lang meer duurt! Maar goed dat je weer naar Nederland komt want de hema heeft weer een super leuke voorraad!!! ;-) fijne dag! Liefs, Chrissie

    BeantwoordenVerwijderen