zaterdag 22 november 2014

5 months with Sophie

Hoi lief Sophietje,

5 maanden ben je vandaag. Ik zeg het elke maand, maar deze maand was nog veel leuker dan alle voorgaande maanden. (Als dat zo blijft gaan ben ik verzekerd van een gelukkig leven.)

Je bent een ontzettend vriendelijke baby. Zo vriendelijk dat je al een reputatie hebt opgebouwd die je moet waarmaken (wat een druk op je jonge schoudertjes ;-)). Gisteren was ik met je in een winkel waar ik regelmatig kom en toen een van de meisjes die er werkt je zag riep ze gelijk haar collega's erbij. 'Kijk, dit is die vriendelijke baby waar ik het over had, ze lacht echt naar iedereen.' En ja hoor, haar enthousiasme voor jou werd beloond met een gulle glimlach en een vrolijke giechel.

Je vindt het niet erg als andere mensen je willen vasthouden om even te knuffelen maar je laat toch duidelijk een voorkeur merken voor je vader en voor mij. Als je bij iemand anders op de arm bent strek je na een tijdje je armpjes uit als teken dat wij je weer moeten overnemen. Zodra je dan bij ons in de armen bent gaat je duim je mond in en kijk je tevreden rond.

Tot nu toe ben je groot en sterk (vooral sterk, nog niet zo heel groot) geworden met alleen borstvoeding maar vandaag gaan we beginnen met je eerste vaste eten. Ik zal me benieuwen wat je er van gaat vinden. Ik denk wel dat je er klaar voor bent want als wij aan het eten zijn kan niets anders je meer interesseren. Je volgt onze handelingen nauwlettend en zodra onze lepel richting onze mond gaat gaat ook jouw mondje open alsof je mee wil eten. Zo leuk hoe je elke keer nieuwe dingen leert.

Lief meisje van me, je maakt me gelukkiger dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Alle vieze luiers, ondergespuugde kleren, gebroken nachten en onafgemaakte klusjes omdat jij aandacht nodig had zijn het dubbel en dwars waard!

Liefs van je moeder
 

2 opmerkingen: