vrijdag 6 juni 2014

Steeds meer plek...

Met nog slechts dagen te gaan totdat mijn zwangerschap de gemiddelde 40 weken lang geduurd heeft wordt de komst van onze baby steeds meer een realiteit. Bij de dingen die we doen vragen we ons steeds vaker af; zou dit de laatste keer zijn dat we dit met z'n tweetjes doen? Steeds vaker stoten we elkaar aan voor we naar bed gaan; zou het vannacht gebeuren? Hoewel we ons kleintje nog niet kennen heeft het al een grote plek ingenomen in onze gedachten, onze gesprekken en in ons hart. En ook een verbazingwekkend grote plek in ons huis.

De eerste maanden waren we nog veel te druk bezig met wennen aan het idee van de zwangerschap en de naderende nieuwe realiteit dat we ons materieel gezien nog niet echt aan het voorbereiden waren. Toen we het nieuws met steeds meer mensen deelden kwamen langzaam maar zeker de eerste sokjes, rompertjes en mutsjes door onze brievenbus en maakte ik een kleine doos met alle spullen. De doos werd te klein en een hele plank in de kast werd vrijgemaakt.Collega's, familie en vrienden brachten kinderwagens, kleertjes, speelgoed en een ledikantje. Hartmut ging aan het bouwen en ik aan het naaien. En nu, 9 maanden later, heeft onze nieuwe huisgenoot, hoewel hij/zij nog niet gearriveerd is, al een heel duidelijke aanwezigheid in ons huis. Felicitatiekaartjes op het prikbord in het toilet, boeken over zwangerschap en de eerste maanden in onze zithoek, een mozeswiegje dat klaar staat naast ons bed en natuurlijk de hele babykamer die klaar staat om gebruikt te worden! En dit is nog maar het begin....

Fijn weekend!

3 opmerkingen:

 1. Annelies Pinto6 juni 2014 om 15:33

  Wil je nog een draagdoek? Scheelt ook ruimte ipv een kinderwagen ;). Kheb nog een rode rekbare tricot slen..

  Groetjes Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief! Ik heb al een tricot slen geleend van mn collega. Ik kijk er echt naar uit om die te gaan gebruiken.. Heb jij ook andere draagdoeken gebruikt en wat zijn je ervaringen?

   Verwijderen
 2. Annelies Pinto9 juni 2014 om 15:17

  Aah leuk zeg! In het begin heb ik veel de tricot slen gebruikt, makkelijk te knopen en kon em laten zitten (sofía was nogal een clusteraar ;)). Daarna heb ik een geweven draagdoek gekocht, die zijn steviger voor als de baby zwaarder is, heerlijk! Nu heb ik er een met linnen, sterk, lekker voor in de zomer en er zijn zoveel leuke doeken te vinden die geweven zijn. Maar bij deze zit ook bamboe in waardoor de doek wat minder sterk is. Dus ben alweer op zoek naar een andere ;). Ik vind het heerlijk om sofia te dragen en zij vindt het ook erg fijn. En het is makkelijk, ik kan zo overal tussendoor lopen met boodschappen doen etc. Als je er aan toe bent en het wilt, als je weer eens in nederland bent of iemand komt naar jullie toe dan mag je deze doek wel lenen hoor. Alleen hij is wel erg meisjes achtig (ellevill paisley -- google) ;).
  Ik hoop op een goede bevalling voor jullie, en straks lekker genieten van jullie kleine wonder

  Groetjes, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen