woensdag 18 juni 2014

7 quick takes...


 1. Mijn 7 quick takes zijn een beetje laat maar ik hoopte gewoon dat ik een blogbericht met leuk nieuws over de komst van onze baby kon plaatsen voor ik met saaie feitjes over mijn dagelijks leven kwam. Helaas helaas. 
 2. Het moge duidelijk zijn. Onze baby is geen punctuele Duitser maar een echt Afrikaantje dat wel ziet wanneer het gaat komen. Je zou denken dat ik na jaren hier wonen wel gewend ben aan mensen die te laat komen, maar ik begin nu toch echt verbazingwekkend ongeduldig te worden ;-)
 3. ik ben daarom ook enorm blij met het gezelschap van Imke, mijn schoonzusje Ze is vorige week Maandag aangekomen en we hebben samen al heel wat wandelingen, kookavonturen en zucht-het-zou-toch-leuk-zijn-als-de-baby-er-nu-was-sessies gehad. Helaas vliegt ze vanmiddag weer naar huis in Windhoek dus de kans dat ze de baby nog kan zien is wel heel erg klein.
 4. Afgelopen zaterdag heb ik nog mee kunnen doen met weer een Izandla Zethemba funday. Deze keer namen we de kinderen uit de township mee voor een uitje naar het planetarium waar we alles leerden over de sterren en planeten om daarna een bezoek te brengen aan het natuurhistorisch museum. De kinderen vonden alle opgezette dieren ontzettend leuk. Mijn groep bestond uit  uit 4 jochies dus vooral de haaien, leeuwen en displays waar dieren andere dieren opaten waren een groot succes. Ik ben blij dat ik nog mee kon gaan, de komende paar keren zal het wat lastiger zijn.
 5. Ondertussen brengt natuurlijk ook het WK de nodige opwinding. Met een Duits-Nederlands huishouden hebben we al genoeg doelpunten kunnen vieren en je zou denken dat al het juichen en opspringen de baby nieuwsgierig naar de buitenwereld zou moeten maken. Misschien vind onze baby voetbal niet zo leuk. Alles best, zolang het maar geen rugbyspeler wordt (rugby is hier de populairste sport). Bij voetbal is het meestal meer acteren en krokodillentranen als de spelers van de pijn over de grond liggen te rollen, bij rugby zie ik heel wat meer bloed en echte verwondingen.... veel te gevaarlijk. 
 6. Maandag was het Youth Day, een van de vele vrije dagen in Zuid Afrika. Als je de gemiddelde Zuid Afrikaan vraagt wat we dan herdenken zal je als je geluk hebt een vaag verhaal horen over jongeren die in opstand kwamen tegen het apartheidsregime, de meeste mensen genieten gewoon van een extra vrije dag. Dat hebben wij dus ook maar gedaan met als resultaat dat de tuin er weer een stuk beter uit ziet (ik weet gelukkig wel wat we herdenken).
 7. Doordat ik haast dwangmatig elke dag een wandeling wil maken en ik liever niet elke dag dezelfde route loop waardeer ik Kaapstad weer een beetje meer. De foto's bij deze blog zijn de afgelopen week tijdens de wandelingen genomen... genieten!

3 opmerkingen:

 1. Ik vond het al verdacht stil, maar dat was dus om de "verkeerde" reden ... Jammer dat Imke vanmiddag alweer naar huis moet! En ja, West-Europa doet het behoorlijk goed in het voetbal. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ik je m'n vroedvrouw Patty met haar voetaccupunctuur-kneepje-en-de-bevalling-schiet-spontaan-op-gang-gift kan opsturen. Nu ja, 'jammer', dat kindje is misschien inderdaad gewoon aan 't wachten tot de voetbalgekte wat geluwd is :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De finale is pas halverwege Juli.. wens je me dat toe? :-P

   Verwijderen