dinsdag 15 april 2014

7 quick takes...


  1. Helaas helaas een dag te laat. Het weekend is voorbij gevlogen en ook de maandag was voorbij voor ik het door had. Het weekend zijn we vooral druk bezig geweest met klussen, en het zien van vrienden. Het was ook opeens bijzonder warm (37+ graden) dus veel tijd en zin om mijn laptop aan te doen had ik niet.
  2. We zijn niet alleen in ons eigen huis aan het klussen geweest maar hebben het grootse deel van onze zaterdag doorgebracht in ‘The Warehouse’. The Warehouse  is een soort fabriekshal op een industrieterrein waar mensen kleding en gebruiksvoorwerpen kunnen brengen die ze zelf niet meer nodig hebben zodat het bij branden, overstromingen of andere noodsituaties verdeeld kan worden onder gezinnen die het nodig hebben. Ook organiseren ze conferenties en workshops om mensen te helpen zichzelf te helpen. Een mooi project en het was fijn om praktische hulp te kunnen geven door de grote hal die duidelijk al lange tijd niet geverfd was mooi te kunnen maken met frisse kleurtjes.
  3. Ik kijk uit naar het paasweekend. Mijn schoonouders komen namelijk op bezoek en we hebben allemaal leuke plannen voor dingen die we samen willen gaan doen. Een chocoladeproeverij, lekker uit eten, de bergen in en gewoon samen lekker genieten, heerlijk!
  4. Onze badkamer is ondertussen ook gebruiksklaar. Er moeten nog wat dingen gebeuren om het meer gebruiksvriendelijk te maken en als dat ook gedaan is zal ik foto’s plaatsen maar tot nu toe genieten we al gewoon heel erg van de luxe.
  5. Vanmorgen ben ik weer bij de verloskundige geweest en alles lijkt goed met mij en ons kleintje. Een reden tot dankbaarheid! Ik groei goed (en dat merk ik aan mijn kleren) en de baby groeit ook goed en lijkt voortdurend in beweging. Nog 8 weekjes genieten van dat gezellige getrappel...
  6. Over een paar weken hebben we verkiezingen in Zuid Afrika. Tijdens het volgen van de campagne bekruipt me soms het gevoel dat ik naar een slecht geregisseerd toneelstuk zit te kijken. Ik heb weinig inhoudelijke standpunten gehoord en er wordt onderling vooral met modder naar elkaar gegooid (niet letterlijk, nog niet). Beschuldigingen over corruptie, zelfzucht en zelfs hekserij vliegen over en weer. Ik hoop dat de politici de komende weken een beetje volwassener zullen worden zodat ze de uitslag, wat die dan ook is, als goede winnaars en verliezers kunnen verwerken.
  7. Hartmut heeft een goede tijd in Nairobi gehad maar ik ben blij dat hij weer terug is. De olifant is een cadeautje dat hij meegenomen had voor de baby. Het begint nu al... normaal gesproken kreeg ik altijd wat als hij weg ging maar nu had hij alleen maar dingen voor de baby gekocht... Dat wordt nog wat als de baby er straks echt is!

1 opmerking:

  1. Heerlijke vooruitzichten met je schoonfamilie en met mini-Jagau! :-)

    BeantwoordenVerwijderen