maandag 7 april 2014

7 quick takes...

  1. Vanmorgen begon mijn dag al lekker vroeg want ik moest Hartmut naar het vliegveld brengen zodat hij met de allereerste vlucht naar Johannesburg kon vliegen om daarna door te vliegen naar Kenia. Gelukkig is het maar voor een paar dagen. Stiekem ben ik best wel jaloers. Ik was graag in zijn koffer gekropen om een paar dagen in Nairobi te zijn en wat vrienden te zien. Hoewel, ik denk dat in een koffer kruipen fysiek niet meer mogelijk is.. nouja, je snapt het idee.
  2. Dit weekend ben ik met een vriendin naar het Zwanenmeer geweest. Ik had in filmpjes al wel eens stukken van dit prachtige ballet gezien maar om het live in het theater, onder de begeleiding van het Kaap Filharmonisch Orkest te zien is wel heel indrukwekkend. De prachtige combinatie van mooie muziek en getalenteerde dansers maakten dat we echt genoten.
  3. Ondertussen bleef Hartmut thuis om te doen wat we de hele zaterdag gedaan hebben... Verven. Onze slaapkamer is, met uitzondering van de plinten die we nog moeten doen, helemaal gedaan en ook de badkamer is zo goed als klaar. Het lijkt allemaal helemaal naar wens en ik ben trots op mijn handige man die alles lijkt te kunnen bouwen wat mijn fantasie maar bedenkt. Foto’s volgen uiteraard als het allemaal klaar is. 
  4. Komend weekend gaan we de babykamer verven en daarna kan ik beginnen met alle spulletjes voor de baby een plekje geven. En dat is maar goed ook want bijna elke week brengen mijn collega’s (die allebei vorig jaar een baby kregen) nieuwe tassen vol met dingen voor de baby. Ik heb nog steeds niets zelf gekocht en het is dus hoog tijd dat ik ga uitzoeken wat ik wel en niet heb zodat ik in ieder geval een beetje voorbereid ben en kan aanvullen waar ik nog dingen mis.
  5. Wat ‘nodig’ is voor een baby is uiteraard een relatief begrip. Dat merk ik elke keer weer als ik naar verschillende (aanstaande) moeders in mijn kennissenkring kijk. De ene moeder wil alle gadgets hebben en gaat echt geen tweedehands spulletjes gebruiken voor haar prins(es)je terwijl een ander (die nu elk moment kan bevallen) niet veel meer heeft als een paar dekentjes en setjes kleren voor de eerste weken. Hoewel dat natuurlijk heel veel te maken met het gezinsinkomen blijft het een lastige zoektocht om te weten wat je nu echt nodig hebt, wat leuk is voor erbij en wat eigenlijk overbodig is.
  6. Wat wel echt nodig is voor een baby om zich goed te kunnen ontwikkelen is liefde, gezond eten, stimulering en een veilige situatie.  Daarover ging de ‘Embrace’ training waar we vorige week heen gingen en waar we ook morgen weer veel hopen te leren. De organisatie heeft een heel mooi filmpje gemaakt over wat ze willen doen en het is zeker de moeite waard om te kijken. Ik heb onderaan de blog een link geplaatst. 
  7. En nog even over het weer. Waar ik de afgelopen weken schreef over regen en de naderende winter kan ik nu schrijven over hete zomerdagen. De komende week voorspellen ze voor elke dag temperaturen boven de 30 graden en ook het weekend was heerlijk warm. Hoera voor de Kaapse zomer die toch nog niet helemaal voorbij lijkt te zijn. 

1 opmerking:

  1. Een draagdoek en ... meer kan ik me écht niet herinneren ;) Wat kleertjes en luiers misschien? Véél tetradoeken/hydrofieldoeken (Hema, oma!) voor al die melk overal. Veel gezonde snacks en lekkere thee voor als je straks borstvoedingshonger als een paard krijgt. Wat een mooie muren, trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen