vrijdag 11 april 2014

31 weeks...


Nog twee maanden te gaan tot de baby komt. Tenminste, als de baby zich aan de uitgerekende datum houdt terwijl het natuurlijk algemeen bekend is dat baby's dat niet doen. Nouja, als baby zich niet aan de afspraken gaat houden hoeven wij dat ook niet te doen en als baby besluit om eerder te komen kunnen we niet garanderen dat wij er ook klaar voor zijn ;-).

Wat ik leuk vind: Als Hartmut tegen de baby praat en de baby dan extra hard begint te schoppen. Als ik mijn buik zie bewegen en daardoor steeds meer uitkijk naar de dag dat we die kleine druktemaker kunnen ontmoeten.
Wat ik mis: Even snel kunnen bukken om iets van de grond te rapen zonder daarna op adem te hoeven komen, even snel ergens naartoe gaan zonder dat je zwangerschap het gesprek van de dag is en iedereen je buik wil aanraken.
Waar ik naar uitkijk: Om dit kleine wonder te kunnen delen met andere mensen als het eenmaal geboren is. Hartmut zien in zijn vaderrol.
Waar ik op hoop: Dat de baby net zo gezond blijft doorgroeien als hij/zij de afgelopen maanden gedaan heeft en dat de bevalling spontaan begint rond de uitgerekende datum.
Wat ik moet doen: De babykamer klaar maken en uitzoeken wat ik allemaal nog nodig heb. Minder bedenken wat ik moet doen en meer bedenken wat ik niet per se hoef te doen zodat ik mezelf wat meer rust geef. 
Waar ik dankbaar voor ben: Dat mijn zwangerschap tot nu toe relatief gemakkelijk verloopt en zonder complicaties is. Alle vrienden met kinderen die ervoor gezorgd hebben dat we al een hele voorraad babyspullen in huis hebben.
Waar ik van droom: Het moment dat de opa’s en oma’s hun kleinkind leren kennen. Lange wandelingen maken met onze baby. De spannende en leuke dingen die te maken hebben met dit nieuwe seizoen in ons leven...


1 opmerking: