maandag 24 maart 2014

7 quick takes...

 1. Vorige week schreef ik over TWD waarvoor ik afgelopen vrijdag naar een vluchthuis voor vrouwen ging om manicures te geven. Het was een groot succes en de dames vroegen wanneer we weer terug zullen komen. Ik denk dat het niet zozeer ging om het eindproduct (ik kan toch niet zeggen dat ik perfecte manicures geef) maar meer om de tijd, de zorg en de gesprekken. We hadden een heerlijke morgen samen en ik ben blij dat ik er volgende week nog een keer heen mag om de dames de resultaten van hun persoonlijke fotoshoots te kunnen geven.
 2. Terwijl ik met vrouwen besprak of rozenrood, bloedrood of brandweerrood beter zou staan op hun nagels beklom Hartmut met een paar anderen Lion’s head. Ze hadden hun rugzakken volgestopt met blikjes frisdrank en zeulden ook nog eens koelboxen met ijs omhoog. Het was een hete dag en dat was maar goed ook want het zorgde ervoor dat iedereen bovenop de berg wel geld wilde uitgeven aan een koud blikje frisdrank, dat het voor het goede doel was kon de meeste mensen eigenlijk weinig schelen. Binnen een paar uur waren ze al hun handelswaar kwijt en konden ze met lege rugzakken weer naar beneden klimmen.
 3. Vergeleken met de foto's van vorige week ziet ons huis er al weer heel anders uit. De muren zijn weer opgebouwd Hartmut is druk bezig geweest met het aanleggen van elektriciteit en het bepalen van waar en hoe hoog de kranen moeten komen (zoals je op de foto's kan zien). Vandaag hoopt de loodgieter alle leidingen te installeren en omdat de inspecteur die vandaag kwam alles goedkeurde ziet het er naar uit dat we aan het eind van de week kunnen beginnen met het leggen van tegels. Daarna moeten we onze slaapkamer nog verven en dan kunnen we weer terugverhuizen zodat we aan het volgende project kunnen beginnen, de babykamer...
 4. Afgelopen week heb ik twee keer een maaltijd gebracht naar vrienden die net een baby gekregen hadden, in beide gezinnen kon ik een prachtig dochtertje bewonderen. Overal om ons heen zijn vrouwen zwanger of net bevallen. Dit maakt dat ik het gevoel heb dat het nog heel lang duurt voor onze baby komt, er zijn nog zo veel mensen die voor mij ‘moeten’ bevallen.
 5. Vorige week stuurde een vriend van mij een geluidsopname van het Wilhelmus. Toen ik hem vroeg waar hij die vandaan had was hij helemaal verbaasd dat ik niet wist dat Nederland een belangrijke wedstrijd aan het spelen was op het wk twenty20 (twenty20 is een vorm van cricket). In het Nederlandse nieuws heb ik er nog niet zo veel overgelezen, maar in het Zuid Afrikaanse nieuws is het oranje team al uitgebreid besproken nadat het door middel van een spectaculaire overwinning op Ierland door wist te dringen tot de mondiale top 10. Niet slecht voor een land dat er zelf vrij weinig om lijkt te geven.
 6. Gisteren  was er een familievriendin van Hartmuts ouders bij ons op bezoek. Ze had nog niet zo veel van Kaapstad gezien en daarom namen we haar mee voor ons favoriete zondagsmiddaguitje; de haven van Kalk Bay. Kalk Bay is een pittoresk plaatsje aan zee, de prachtige huisjes, geverfd in alle kleuren van de regenboog gebouwd op een bergwand die vanaf de kust gelijk de hoogte in schiet zorgen voor mooie plaatjes. In de haven liggen felgekleurde vissersboten en er zijn altijd een paar ‘viswijven’ bezig met het schoonmaken van vers gevangen vis. De resten die ze in zee gooien vormen een heerlijk maaltje voor de zeehonden die er altijd in de golven aan het spelen zijn. Kortom, genoeg ingrediĆ«nten voor een heerlijke wandeling op de pier.
 7. Vanwege gebrek aan inspiratie zal ik nog even schrijven over het weer. (ik zeg het maar gewoon, want dat is echt de enige reden om over het weer te schrijven) Hoewel het nog altijd 20 graden is lijkt het door de regen en het dikke wolkendek van vandaag ineens alsof de herfst gekomen is. Ik vind dat eigenlijk helemaal niet erg maar de wereld om mij heen lijkt spontaan in depressie te gaan. Laat de chocolademelk en de avondjes opgerold in een dekentje voor de open haard maar komen! (Dit is trouwens wel gemakkelijk om te zeggen als je nog in je mouwloze jurkje en op sandalen rondloopt)

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. love seeing your home projects! miss you and sending hugs your way!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi uit, Wanneer komt de fotoreportage? Alhoewel.... Mijn heimwee zal er niet door oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen