woensdag 15 januari 2014

7 quick takes...

 1. Ik weet het, de takes zijn weer veel te laat. Maar zoals gewoonlijk heb ik een heel goed excuus, twee zelfs. Ten eerste is het internet bij mij om kantoor kapot en we hebben thuis geen internet. Ten tweede had ik gisteren een hele belangrijke deadline waardoor ik geen tijd had op mijn takes te schrijven. Met de deadline is het trouwens goed gekomen, 1 minuut voor de tijd verstreken was had ons team, dat vanuit 5 verschillende landen werkte, het werk klaar.
 2. Afgelopen vrijdag zijn we naar de nieuwe film over Mandela geweest. De film was mooi gemaakt en zat goed in elkaar, maar ik kreeg wel steeds het gevoel dat er teveel in een te korte tijd verteld moest worden. Nelson Mandela heeft natuurlijk een enorm vol leven gehad en in een film is geen plek voor alle details die zo belangrijk geweest zijn, Mijn conclusie? Een mooie film als je over de geschiedenis van Nelson Mandela wilt leren, maar ik hoop dat er nog meer films komen die zich focussen op kleinere gebeurtenissen.
 3. Met mij gaat het goed, ik ben ondertussen 19 weken zwanger en voel de baby vaak bewegen, zo bijzonder! Volgende week hebben we weer een echo om te kijken of alles goed gaat. Omdat ik werk met hartslagmeters heb ik er een van mijn werk meegenomen en elke dag luisteren we even naar het hartje van onze baby, soms moeten we even zoeken omdat hij/zij nogal actief rond lijkt te zwemmen, ik zal dan ook verbaasd zijn als Hartmut en ik een hele rustige baby krijgen maar we zullen zien.
 4. Afgelopen weekend heb ik in Stellenbosch PEC Zwolle, de voetbalclub van Zwolle, kunnen aanmoedigen, normaal gezien zou ik denk ik niet zo snel naar een wedstrijd gaan maar als ze hier in de buurt spelen maak ik graag een uitzondering. Hartmuts wens om veel doelpunten te zien kwam uit, helaas was het vooral de Zwolse doelman die veel gaten in zijn doel leek te hebben.
 5. Wij zijn aan het uitzoeken hoe we thuis wel internet kunnen krijgen. Dus iedereen die wil skypen zal dat binnenkort een stuk gemakkelijker kunnen doen... als alles goed gaat en het niet Afrikaans lang duurt om het te krijgen.
 6. Wij gaan drie Nederlandse kostgangers krijgen. 3 jongens van de CHE waren op zoek naar onderdak voor tijdens hun eindonderzoek en via mijn zus kwamen ze met ons in contact. Eerst hielpen we ze zoeken maar als snel bedachten Hartmut en ik dat we het ook wel leuk zouden vinden als ze  bij ons zouden komen wonen. We hebben altijd een kamer vrij en ik denk dat het goed is voor mij om een tijdje veel Nederlands te horen.
 7. Mijn Nederlands moet namelijk weer een beetje opgepoetst worden. Toen ik zaterdag met wat Zwollenaren sprak zei een man dat hij dacht dat ik hier al heel lang woonde want mijn Nederlands was niet zo goed... oeps... Tegen de tijd dat de baby komt hoop ik dat het weer wat beter is want we willen graag dat de leden van ons gezin Nederlands, Duits en Engels in kunnen praten. 

4 opmerkingen:

 1. Gezellig, zo'n Hollands huis in Zuid-Afrika! En zo heerlijk dat je het kleintje kunt voelen en de hartslag kunt volgen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, het lukt weer niet om met mijn profiel te posten.

  Grappig dat Zwolle in Zuid-Afrika was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi! Volgens mij heb ik nog niet eerder gereageerd.. lees je blog sinds een tijdje en vind t super leuk om je zo te volgen! Fijn dat t goed gaat met jou en de baby!
  En wat leuk dat jullie Nederlanders in huis krijgen. Zou wel heel toevallig zijn, maar t kan zijn dat ik een van hun ken! Weet namelijk dat ze met zn drieën naar ZuidAfrika gaan in februari.. Leuk voor jullie en goed om je Nederlands bij te spijkeren ;) Groetjes Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nog een keer proberen lukte mij niet om te reageren, maar wat ik zeggen wou , dat ik blij ben dat je toch ook van plan bent om jullie kindje wat nederlands te leren, want ik had al gedroomd hoe moet dat begrijpt de baby mij wel ?? groetjes tante annie

  BeantwoordenVerwijderen