maandag 25 november 2013

7 quick takes.....


 1. Afgelopen zaterdag organiseerde onze kerk het jaarlijkse ‘Care for the carer’ evenement waarbij 150 mensen die voor ngo’s werken helemaal verwend worden. Er was ballet, een operazanger, heerlijk eten en weggeefacties en op het einde kreeg iedere ‘carer’ een persoonlijke cadeau-tas. Ik was gastvrouw voor een van de tafels en het was een voorrecht om de 8 mensen aan mijn tafel te leren kennen. De meesten wonen zelf in sloppenwijken en hebben geen gemakkelijk leven en toch zetten ze zich elke dag in voor hun medemens in nood. Ik ben geïnspireerd!
 2. Gisteren was het een echte hete zomerdag, toen ik ’s ochtends om half 8 de deur open deed sloeg de warmte gelijk in mijn gezicht. Aan het einde van zo’n hete dag kan je het beste naar de zee gaan om af te koelen. Een paar vriendinnen en ik besloten dan ook om dat te doen. We gingen hardlopen op de promenade, de beste plek om op een zwoele zomeravond te zijn. We genoten van de mensen om ons heen, de wind in onze haren en de ondergaande zon. Kaapstad blijft een heerlijke stad!
 3. We worden echte Zuid Afrikanen, elk warme zomerweekend gaat onze braai (barbecue) aan. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Een lekker vuurtje, een paar stukken vlees, salade en als toetje op het vuur geroosterde appels bleken de perfecte ingrediënten voor een fijne zomeravond. Ik kan daar zo van genieten!
 4. Door vrijwilligerswerk dat Hartmut en ik allebei doen in opvanghuizen voor daklozen en mensen in nood hebben we heel wat mensen leren kennen. Het moeilijke bij die groep mensen is dat het contact vaak tijdelijk is en dat ze moeilijk terug te vinden zijn als ze weg zijn uit het huis waar we ze hebben leren kennen. Via-via hoorden we vorige week dat een van de vrouwen waar we goed contact mee gehad hadden gezien was en dat ze in een opvanghuis een eindje buiten Kaapstad woonde. Hartmut en ik waren blij dat te horen, ze was plotseling verdwenen, haar telefoonnummer deed het niet meer en we hadden de hoop om haar terug te vinden eigenlijk al opgegeven. Gisteren reden we dus naar dat opvanghuis maar toen we er aankwamen kregen we te horen dat ze al weer naar een andere opvang verhuist was. Toen we daar heen gingen bleek ze niet ‘thuis’ te zijn en ze hadden ook geen telefoonnummer. Het doet me pijn als ik aan haar, en zo veel andere zwervers denkt, nergens echt een thuis, niemand die je echt kent en altijd op zoek naar een plek om te slapen zonder ooit zekerheid te hebben.
 5. Deze week gaat het kantoor waar ik werk verhuizen. Het pand waar we in zitten staat al maanden te koop en hoewel het nog niet verkocht is en we er dus nog niet uit hoeven hebben we een nieuw kantoor gezocht en weten te vinden waar morgen heen verhuizen. Straks hebben we vanaf onze werkplekken een geweldig uitzicht over de Tafelberg, ik hoop dat ik niet teveel afgeleid zal zijn J
 6. Ik ben op Linkedin, helemaal niet leuk. Van mijn baas moest ik een profiel maken om beter te kunnen netwerken met mensen in hetzelfde werkveld. Linkedin zal ook echt wel handig zijn daarvoor, maar ik moet het nog leren en ben momenteel vooral geïrriteerd door de grote hoeveelheid e-mails die ze me sturen. We zullen het maar een tijdje aankijken en hopen dat ik er snel handiger mee wordt.
 7. De eerste courgettes zijn verschenen in onze moestuin. Ik kan niet wachten tot ze klaar zijn, courgettes is een van mijn favoriete ingrediënten. Gezond en je kan het op zo veel verschillende manieren gebruiken! 

4 opmerkingen:

 1. Altijd fijn om, voor ik naar zwolle ga, te kijken of er al nieuwe quick takes zijn!
  lekker begin van de dag, geniet van je nieuwe week en succes met verhuizen!
  kus mamma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt bij LinkedIn kiezen hoe vaak je een email krijgt en welke emails je krijgt. Even kijken bij persoonlijke voorkeuren (denk ik). Heb ik ook moeten doen want werd er helemaal gek van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan niet wachten om nog eens echt te braaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi lieve anneke en hartmut wat leuk toch elke week weer je blogs te lezen geniet ervan succes met alles liefs oom henk en tante annie

  BeantwoordenVerwijderen