maandag 28 oktober 2013

7 quick takes... 1. Hartmut heeft afgelopen vrijdag zijn motorrijbewijs gehaald. Ik ben zo trots op hem. Hij reed altijd al naar zn werk, en dat mag ook nadat je je theorie gehaald hebt maar dat is maar 1,5 jaar geldig,  nu heeft hij dus zijn echte rijbewijs en hoeft hij het nooyt te verlengen of een ander examen te doen. Het leven kan raar lopen, ik had nooit gedacht getrouwd te zijn met een ‘biker’.
 2. Het grootste voordeel van het feit dat hij zijn rijbewijs nu heeft is dat hij nu mensen mee achterop mag nemen. Daar hebben we gisteren gelijk goed gebruik van gemaakt door een rondrit over het Kaapse schiereiland te maken. Het was heerlijk weer en we hebben genoten van prachtige uitzichten over indrukwekkende rotspartijen, diepe afgronden en de eindeloze oceaan. We zijn er ook achter gekomen dat we maar een stelletje nep-bikers zijn want de meeste andere koppels die we op de motor tegenkwamen hadden met hun tatouages, leren kleding en piercings een heel wat ‘ruiger’ uiterlijk dan wij. Overigens ben ik niet van plan me aan hen aan te passen...
 3. Wonen in Kaapstad, en dan vooral op mooie zomerdagen zoals gisteren, maakt een mens dankbaar. Het is zo ontzettend, overweldigend mooi dat je er stil van wordt. God is een creatieve schepper!
 4. Zaterdagavond gingen we naar het theater om een show van Trevor Noah te bekijken. Hij is, met recht,  Zuid Afrika’s meest geleefde cabaretier.Toen ik hier net was bekeek ik een dvd van hem, ik vond hem wel aardig maar begreep de helft van zijn grappen niet. Nu ik, 4 jaar later, de politici, de verschillende culturen, de sporten en de typische Zuid Afrikaanse dingen ken was zijn show goed voor twee uur lang buikpijn van het lachen.
 5. De buurt waar we wonen is een hele diverse buurt met veel verschillende culturen, socio-economische groepen en eetgewoonten. Dat merk je ook nogal eens in de supermarkt. Ik stond dit weekend in de rij voor de kassa toen ik zag dat de vrouw voor me wel een heel groot stuk vlees in haar karretje had. Toen ik beter keek moest ik een klein gilletje van verassing onderdrukken, ze had namelijk een halve varkenskop, compleet met neus, oren en hier en daar een haar.... lekker!
 6. Deze take is compleet nutteloos maar ik vond het wel bijzonder. De afgelopen dagen had ik al een paar keer een cocon gezien die aan de muur hing en ik vroeg me af of en wanneer er een vlinder uit tevoorschijn zou komen. Gisterochtend was het zo ver en was ik er getuige van dat de vlinder zijn vleugels liet opdrogen om vervolgens de wijde wereld in te vliegen.
 7. Ik schreef vorige week over het kortfilm festival waar we heen waren geweest. Mijn voorgevoel was goed en de film van John heeft 10 van de 15 prijzen gewonnen. Als je wil kan je de film hier bekijken. Alle films moesten een stilist, een enveloppe en de zin ‘you gonna learn’ hebben. 

2 opmerkingen:

 1. Oké, ik wil me niet gedragen als een overbezorgde moeder, maar je hebt toch wel beschermende kledij aan op de motor hé? Tatoeage hoeft niet meteen, maar zo'n leren jas en broek zijn wel een stuk veiliger dan een jurkje. En #6 vind ik juist heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, ik schaar me achter mijn zus!

  Ooit kom ik op bezoek!

  BeantwoordenVerwijderen