maandag 14 oktober 2013

7 quick takes...


  1. Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een Izandla Zethemba fun-day. Een dag waarop we kinderen uit de township meenemen voor een dagje uit waarin ze echt even kind mogen zijn. Deze keer gingen we naar een reptielenpark bij een mooie boerderij en de kinderen, en vrijwilligers hebben genoten. Lekker spelen, dieren aaien bij de kinderboerderij, schminken, en als hoogtepunt van de dag een geweldige reptielenshow waarin de kinderen veel konden leren maar ook laten zien hoe dapper ze waren. Ze mochten slangen, hagedissen en andere reptielen vasthouden en leerden over hun gedrag. Op de foto zie je hoe de kinderen samen een gigantische python vasthouden. De kinderen vonden het geweldig, onze vrijwilliger die meehielp om het zware beest te tillen was ietsje minder dapper.
  2. We hebben dit weekend weer aardig wat tijd in de tuin doorgebracht en het is geweldig om te zien hoe snel alles groeit en groen wordt. De eerste aardbei is bijna rijp en ik denk dat we nog voor de kerst de eerste groenten uit eigen tuin zullen kunnen eten.
  3. Sorry voor mijn gebrek aan blogs vorige week. Al mijn collega’s waren weg en Hartmut had per ongeluk (mijn fout) de sleutel van mijn kantoor (waar ik toegang tot internet heb) meegenomen. Misschien wordt het toch tijd dat we thuis internet krijgen....  
  4. Hartmut is in onze kerk verantwoordelijk voor het geluid. Hij heeft een team van vrijwilligers getraind zodat hij niet alles alleen hoeft te doen en dat team kwam gisteren bij ons voor de lunch. Toen ik naar hun gesprekken luisterde besefte ik weer eens dat er een heleboel is dat ik niet weet... Terwijl de technische termen door de lucht vlogen had ik geen idee waar ze het over hadden. Er is zo veel te leren in deze wereld!
  5. Vandaag is mijn jongste broertje jarig. 19 is hij geworden. Ik word er een beetje melancholisch van. Dat kleine jochie waarvoor ik met mijn zakgeld badeendjes kocht is nu 19 en een stuk groter dan ik en echt geen klein broertje meer. Gefeliciteerd Jaap!
  6. Bijna alle onderzoeken die ik dit jaar moest doen zijn afgerond en de komende maanden zal ik achter mijn laptop gekluisterd zitten om rapporten, verslagen en wetenschappelijke artikelen te schrijven. Ik hoop dat ik genoeg rust zal vinden om alles op tijd af te hebben.
  7. We wonen nu al weer bijna een jaar in ons huis. Helaas hebben we nog niet zo veel mensen in onze straat leren kennen als we zouden willen. Ik denk dat het een beetje komt door alle hoge veiligheidshekken die iedereen heeft maar ik zou het toch erg leuk vinden om alle buren bij naam te kennen en om echt ‘buren’ te zijn die elkaar helpen als het nodig is. Gelukkig hebben we met onze buurvrouw heel leuk contact. Ze woont alleen en had dit weekend Hartmuts hulp nodig bij het ophangen van een lamp. Voor Hartmut een gemakkelijk klusje en voor mij een goede reden om mee te gaan om gezellig te kletsen. We hopen dit jaar een barbecue voor de hele straat te organiseren zodat we ook de andere mensen in onze straat wat beter leren kennen...

1 opmerking:

  1. Super idee van die bbq! Een koppel kwam hier onlangs ('onlangs' is, in april ofzo...?) in de straat wonen en nodigde iedereen eet voor een welkomstdrink in hun tuin. Zo ongewoon (voor Vlamingen dan nog) vond ik dat, maar fijn. We konden jammer genoeg niet gaan, dus nu ligt hier al maanden een kaartje op de kast met 'bedankt voor jullie uitnodiging, zo gastvrij, wij zijn Jan en Cléo en wij zijn ook wel oké, ook al reageerden we niet op jullie uitnodiging, we zijn sociaal!' - nu ja, dat kaartje moet ik dus nog steeds schrijven. Zucht.

    BeantwoordenVerwijderen