maandag 7 oktober 2013

7 quick takes...


  1. Het is nu (op het moment dat ik dit schrijf) zondagavond. Ik ben alleen thuis, de muziek staat aan, ik heb een lekkere kop thee gezet en ik zit met een dekentje over me heen op de bank. Ik kan echt enorm van zulke avondjes genieten. Het zullen dus ook lekker oppervlakkige takes worden, ik ben niet in een bui om diep na te denken.
  2. Hartmut is er niet omdat ik hem vanmiddag naar het vliegveld gebracht heb. Hij is tot dinsdag in Johannesburg om voor zijn werk een fabrieksinspectie te doen. De laatste weken is hij vaak veel langer weg geweest, van maandagochtend tot vrijdagmiddag in Langebaan. Maar als hij maandagochtend met de auto wegrijdt lijkt het afscheid minder dramatisch dan een vliegveld-afscheid. Vliegvelden wekken gewoon altijd zo’n gevoel op dat de persoon voor heel erg lang ver weg gaat. Nu is Johannesburg niet om de hoek (1500 km weg) maar 2 dagen zijn echt wel te overzien.
  3. Vandaag hadden we een picknick met onze kerk in een park vlak bij ons huis. Altijd bijzonder om met zo veel mensen van zo veel verschillende achtergronden samen een maaltijd te delen. Onze kerk heeft heel veel vluchtelingen uit verschillende Afrikaanse landen dus je hoort overal verschillende talen en ik ken ondertussen begroetingen in heel veel van die talen. Als ik de verhalen van veel van die mensen hoor word ik er weer bij stilgezet hoe gemakkelijk mijn eigen leven tot nu toe geweest is. Ik denk dat het wel goed is om daar af en toe mee geconfronteerd te worden, een beetje perspectief als ik wil klagen is niet ongezond.
  4. Een van de grote favorieten op de picknick was het Nederlandse spel ‘regenwormen’ dat we hadden meegebracht. Op de foto zie je dat we het niet alleen met een grote groep spelen maar dat we zelfs een heleboel toeschouwers hadden. Als Hartmut en ik rijk willen worden moeten we dat spel gaan importeren. Iedere keer als we het spelen zijn er wel een paar mensen die ons vragen waar je het kan kopen.
  5. De Engelse taal heeft veel uitdrukkingen waar het woord ‘Dutch’ (Nederlands) gebruikt wordt. ‘Going Dutch’ betekend dat je uit eten gaat en allemaal je eigen maaltijd betaald, ‘Dutch gold’ is een nepgoud en ‘Dutch courage’ is de moed die je krijgt als je teveel gedronken hebt. Allemaal niet heel positief dus. Een Dutch oven is een zware braadpan, dat gaat al de goede kant op. Vandaag hadden we voor ons ontbijt een ‘Dutch Baby’, dat klinkt griezeliger dan het is, het is gewoon een soort pannenkoek die je in de oven bakt. Helaas was hij al op voor ik er een foto van kon maken.
  6. Gisteren zijn Hartmut en ik vroeg opgestaan en voor 10 uur hadden we al heel wat geld uit gegeven. We waren namelijk naar de bouwmarkt en naar een antiekwinkeltje in de buurt geweest. Niet voor niets overigens, we hebben eindelijk een klerenkast gekocht voor in de logeerkamer. Dus pap en mam, als jullie weer komen hoeven jullie niet uit de koffer te leven. Toen we in het begin van het jaar van een gemeubileerde flat naar een huis verhuisden hadden we maar 1 meubelstuk, maar ondertussen begint het huis er steeds meer ingericht uit te zien.
  7. We hadden in de logeerkamer al wel een bureautje staan maar daar willen we meer een echte werkplek van maken met handige planken om spullen op te bergen en dat soort dingen omdat ik best wel vaak van huis werk. Gelukkig heb ik een handige man want elk idee van mij lijkt voor hem uitvoerbaar en de planken zijn al gezaagd en geverfd. Ik heb ondertussen een leuke bureaulamp en nog wat andere leuke spulletjes op de kop getikt. Ik hoop dat het een mooi inspirerend werkhoekje zal gaan worden. Foto’s komen wel als alles op z'n plek hangt en staat...

Dat waren m’n oppervlakkige takes, ik ga weer terug naar mijn boek!

1 opmerking:

  1. Regenwormen is zalig! Nog zo'n spel dat ik dringend 'moet' kopen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen