maandag 16 september 2013

7 quick pics from Hell's Gate...

Het afgelopen weekend waren Hartmut en ik 'echt' op vakantie. We waren voor de gelegenheid naar de poorten van de hel gegaan. Er zijn twee verklaringen waarom 'Hell's Gate' heet zo. De eerste zegt dat de Masai-bewoners het zo noemden vanwege de vulkaan (die al eeuwen slaapt) en de warmwaterbronnen (die nog altijd gloeiend heet water spuwen), iets zo heet en mysterieus moest wel van de duivel komen. De tweede verklaring is een beetje recenter, de ontdekkingsreizigers die de plek 'ontdekten' vonden dat de kloof wel een beetje op de ingang van de hel leek, tenminste, de ingang zoals de zondagsschool hen geleerd had. Hoe dan ook, wij hebben het er heerlijk gehad. 
 Omdat er geen roofdieren in het park zijn mag je gewoon op je fiets, of zelfs wandelen als je zin hebt. Heerlijk om zo dicht bij de dieren en de natuur te zijn.
 Oog in oog met mamma buffel die ons gevaarlijk aankeek en woest begon te snuiven voor ze met haar jong wegrende...
 Een pasgeboren girafje dat we onderweg tegenkwamen. Er was geen moeder in de buurt te zien dus we hebben de parkwachten maar even gewaarschuwd...
 De 'poorten naar de hel' zijn niet zo spannend als de naam doet geloven maar vooral heel erg mooi en indrukwekkend...
 Deze twee kwamen we tegen bij de camping waar we logeerden.
 
 heerlijk om samen te genieten van de mooie schepping...
Prachtig licht is een mooie beloning voor vroeg opstaan...
Ik hoop dat niemand me kwalijk neemt dat ik er een achtste foto ingesmokkeld heb.. Het was adembenemend mooi en dat wil ik graag delen..

2 opmerkingen: