vrijdag 30 augustus 2013

The top 10 to do list in Cape Town according to our visitors...

Vandaag een blog geschreven door mijn ouders. De afgelopen weken samen zijn voorbij gevlogen en vanmiddag zullen ze weer op een vliegtuig richting Europa stappen. Het is een mooie en waardevolle tijd geweest waar mooie herinneringen ontstonden en nieuwe dromen konden groeien.  Mijn ouders hebben heel erg veel verschillende dingen gedaan en in deze blog hebben ze hun top 10 van de leukste ervaringen hier opgeschreven. 

'We stellen een top 10 op, maar hebben de hele tijd van bijna alles genoten en kijken heel tevreden terug op de overdaad aan genieten, dingen beleven en dingen doen. Het lijstje wat er uit kwam was heel globaal, dus zullen we met de plaatjes moeten aangeven wat het hoogtepunt was van dat onderdeel. We gaan ons best doen om keuzes te maken. Dit is onze top 10, ieder ander zal weer andere dingen als hoogtepunt beschouwen. Wij kunnen ook gemakkelijk een top 50 maken en dan nog is alles niet benoemd.'
 1. Anneke en Hartmut 
   De reden dat we naar Zuid Afrika gaan is het bezoek aan Anneke en Hartmut. We genieten van veel dingen die we samen doen in dik 5 weken.
 2.  BloemenDagelijks zijn er tientallen foto’s gemaakt van ongelofelijk mooie bloemen en planten. Niet alleen onderweg, maar ook in Kaapstad.
 3. BergpassenWe hebben veel op gravelwegen gereden, omdat ze ons langs gewone natuur en prachtige uitzichten brengen. Met name de diversiteit aan bergpassen heeft ons gefascineerd. 
 4. StrandenWe hebben mooie stranden bezocht. Zandstranden om lekker in de zon te liggen, maar ook rotsstranden met woeste, beukende golven.
 5. WandelenWe hebben veel wandelingen gemaakt, waarbij de grens tussen wandelen en klimmen diverse keren werd gepasseerd. Dat klimmen is duidelijk een andere categorie.
 6. Rode busDe rode bus is een aanrader, in je eigen taal krijg je veel informatie over Kaapstad en haar geschiedenis. Bovendien heb je een prachtig uitzicht als je boven in de half opendubbeldekker zit.
 7. Eindeloze vertenOp gravelwegen kun je soms tijden rijden, zonder dat je iemand tegen komt. Heerlijk rustig is dat.
 8. B & B’s We hebben geslapen op diverse adressen, met ieder zijn eigen charme. Farms, Backpackers hostels, buitengewoon bijzondere en super deluxe! 
 9. RoadtripLekker genieten van de ontdekkingsreis en alles wat we beleven, niet wetend waar we de volgende nacht zullen slapen, alleen dat we in een bed slapen.
 10. Musea en natuurparken in en buiten KaapstadIn de afgelopen weken hebben we heel veel musea en parken bezocht, die we soms heel onverwacht tegen kwamen, alle met hun eigen indrukken.

1 opmerking: