maandag 26 augustus 2013

7 Quick Takes...


 1. Dat bloemen mooi zijn wist ik wel, dat bloemen zooo mooi kunnen zijn dat je tranen in je ogen krijgt en dat je rond wil springen als een jong kalfje en dat je haast niet kan stoppen met kijken wist ik niet. Elk voorjaar wordt de westkust van Zuid Afrika verstopt onder een deken van bloemen in prachtige kleuren. Bloemen zo ver je kan kijken, overal. Ontroerend mooi…                                                                
 2. Die bloemen waren natuurlijk een officieel bezoek waard. In Langebaan (waar we soms door de week wonen vanwege Hartmuts werk) zie je ze sowieso in alle bermen en anderszins onbewerkte stukjes gras , maar vlak buiten Langebaan is een prachtig nationaal park rond een lagune waar je naast bloemen ook allerlei antilopen, schildpadden en ontelbaar veel vogels ziet. Daar hebben we de dag doorgebracht en geweldig genoten.
 3. Het was het laatste weekend dat mijn ouders hier zijn en we hebben het goed gebruikt. Mamma en ik hebben zijn zaterdag naar de Old Biscuit Mill geweest waar de Neigbourgoodsmarket is. Een fantastische creatieve markt waar thuiskoks en kleine bedrijfjes hun unieke en lekkere eten verkopen. Bij de meeste kraampjes mag je gratis komen proeven en zo raakt je buik vol met de meest heerlijke stukjes fudge, kaas, biltong, brood en pesto. Lekker en goed voor de kookinspiratie.
 4. Ondertussen zijn pappa en Hartmut bezig geweest aan Hartmuts houten schuur, een ‘wendy house’ zoals ze het hier noemen. Hij had nogal wat onderhoud nodig maar met heel wat nieuw hout en mooie verf ziet hij er weer strak uit en heeft Hartmut een mooie plek om te klussen.
 5. Wat ik wel lastig vind is dat zelfs onze schuur nu een stuk steviger, warmer en beter ge├»soleerd is dan het onderkomen van de meeste mensen die in Kaapstad wonen.  Veel mensen die in sloppen wonen sparen jaren om genoeg geld te hebben om een Wendy house te kunnen kopen en voor ons is het gewoon de schuur die we even opknappen en zullen gebruiken om spullen op te slaan en af en toe te werken. Het is niet gemakkelijk om verantwoordelijk en goed om te gaan met de verdeeldheid tussen arm en rijk en dit land.
 6. Gisteren was het een lekker warme dag, ongeveer 25 graden en ’s middags hebben we dan ook heerlijk op het strand gelegen. Aan de ene kant de helderblauwe Atlantische oceaan en aan de andere kant de ‘Twaalf Apostelen’, een bergketen aan de achterkant van de Tafelberg. Door onze stad weer te zien door de ogen van mijn ouders gaan we het weer extra waarderen, want wat is het heerlijk om in een stad als Kaapstad te wonen. (De foto is trouwens van een strand in het park, ook heel mooi)
 7. Het avondeten gisteravond was niet het meest gebruikelijke eten na een stranddag. Mijn ouders hadden namelijk rookworsten meegenomen en ik had daarvan snert gemaakt. Mijn vader is gek op snert maar omdat mijn moeder het nou niet direct mijn moeders lievelingseten is wordt het in Huize Sikkema niet zo vaak gegeten. Dus daar zaten we dan met een dampende kom snert terwijl de warmte van de zon nog voelbaar was op onze wangen en het zand nog tussen onze tenen knerpte. 


1 opmerking:

 1. Mooie tijd gehad samen! Wat een prachtige foto's van die bloemenzee! Altijd grappig om toerist in en bekende omgeving te zijn, opent je ogen inderdaad voor al het moois dat soms voor het grijpen ligt.
  Joke en Ties: veilige thuisreis!
  Groet, margreet de J

  BeantwoordenVerwijderen