maandag 19 augustus 2013

7 quick takes...


 1. We hebben een heerlijk ontspannen weekend gehad waarin ik veel gekookt heb, en Hartmut gewerkt heeft aan zijn schuurtje dat hij aan het verbouwen is. Lekker degelijk. Ik heb muesli en rusks gemaakt en hoop in de komende twee weken de recepten hiervoor op mijn blog te zetten. 
 2. Pappa en mamma hebben ondertussen een geweldige tijd. Ze zijn aan het rondtrekken en elke dag krijgen we enthousiaste sms’jes over hoe leuk en mooi Zuid Afrika is. Als ze straks terug in Nederland zijn zouden ze het niet slecht doen als ambassadeur voor toeristen met al hun verhalen. Aan het einde van de week komen ze terug naar Kaapstad  zodat we nog een week hier samen hebben voor ze weer naar Nederland vliegen.
 3. Als zij weggevlogen zijn is het voor mij ook weer tijd om de koffers te pakken. Een paar dagen later moet ik voor mijn werk namelijk weer naar Uganda. Helemaal geen straf. Wat het nog leuker maakt is dat Hartmut aan het einde van mijn week daar ook naar Uganda komt zodat we samen Uganda en Kenia kunnen bekijken. Oost-Afrika heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn leven en ik ben blij dat ik eindelijk aan Hartmut kan laten zien wat voor bijzondere plek het is.
 4. De dag dat ik wegvlieg mis ik wel een grote gebeurtenis waarvoor we gisteren zijn uitgenodigd. Een vriendin van ons gaat volgend jaar trouwen en we zijn uitgenodigd voor de traditionele aanloop naar de bruiloft. Op deze avond komen de twee families bij elkaar om te bespreken hoe veel koeien ze waard is en hoe groot de bruidsschat moet zijn. Dit is altijd een hele gebeurtenis waarbij de familie van de bruid het de familie van de bruidegom flink moeilijk maakt. Ik hoop wel dat ze het er snel over eens zijn want sommige bruiloften worden jaren uitgesteld omdat de familie van de bruid te hebberig is of de familie van de bruidegom te zuinig of te arm.
 5.  De foto met de koe heb ik vorige week gemaakt. Overal waren toen overstromingen en dat is deze week niet veel anders. Zuid Afrika heeft geen dijken en sluizen om het water overal op pijl te houden, dat zou ook haast niet kunnen met alle bergen. Dus als het regent zijn er overal overstromingen. De afgelopen dagen heeft het meer geregend dan in hele lange tijd dus overal is het nat. Dat is vervelend op het moment maar goed voor het komende jaar. In veel plaatsen is men voor drinkwater helemaal afhankelijk van wat de regen brengt en veelkuststeden kampen ieder jaar weer met waterschaarste en rantsoenering. Als de dammen, zoals nu, voor 100% vol zitten is er iets minder reden tot zorgen.
 6. Met dit natte winterweer kun je toch niet veel buiten doen en in de avonden kijken Hartmut en ik graag series. We hebben alle afleveringen van mijn favorieten, ‘Downton Abbey’ en ‘Call the Midwife’ gezien, in ieder geval alle afleveringen die in Zuid Afrika beschikbaar zijn. Gelukkig hebben we deze week afleveringen van twee andere favoriete shows gekregen. ‘How I met your mother’ en ‘Big Bang Theorie’.  Ik zeg nou niet dat die laatste twee ontzettend leerzaam en opbouwend zijn, maar vermakelijk zijn ze wel, en dat mag ook best af en toe.
 7. Deze week ben ik weer gewoon in Kaapstad terwijl Hartmut in Langebaan zal zijn voor zijn werk. Niet leuk dat we steeds bij elkaar weg zijn, maar ik ben wel heel blij met de kansen die Hartmut op zijn werk krijgt. Hij brengt maar weinig uurtjes door op kantoor maar rijdt de hele dag rond op een quad-bike of in de 4x4 om alles te inspecteren en om aanwijzingen te geven. De eerste 5 windmolens zijn gebouwd, er moeten er nog 32 volgen. Het is een van de eerste echt grote windmolenparken in Zuid Afrika en Hartmut doet door zijn werk hieraan hele waardevolle ervaring op.


5 opmerkingen:

 1. Ik hoorde laatst van een vriendin dat Big Bang Theory 'een must!' is, aldus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja... intelligente grapjes.. het wordt trouwens per seizoen leuker. De eerste paar vond ik wel grappig, nu is het hilarisch! Ik bedoel maar, hoogbegaafde mensen zijn gewoon heel grappig ;-)

   Verwijderen
  2. Ik heb er ook al veel goeds over gehoord. Zodra Cléo niet meer kan weerstaan aan de verleiding om de dvd's te kopen, ga ik ze van haar lenen. :-D

   Verwijderen
 2. hoi Anneke ziet er weer mooi uit, ik hoop dat je doorgaat met je blogs altijd heel mooi om te lezen waar je je mee bezig houdt, of ben ik nieuwsgierig, ook wel hoor , groeten en liefs tante annie

  BeantwoordenVerwijderen