maandag 8 juli 2013

7 quick pictures from Madagscar...

Madagascar vanuit de lucht. Met een klein vliegtuigje van de MAF werden we van de hoofdstad Antananarivo naar Mahajanga in het Noordwesten van het land. Op de foto zie je een van de vele kleine stadjes waar we overheen vlogen.
Als ik vlieg  vraag ik me vaak af wat de piloot zou doen als ik gewoon de cockpit in zou lopen om hem te vragen hoe alles werkt. Het vliegen in het kleine vliegtuigje was voor mij dan ook een geweldige ervaring. Zo dicht bij de piloot om te kunnen vragen hoe alles werkt. Superinteressant!
Met de Ariary, de valuta in Madagscar ben je al snel miljonair. Dit is het geld dat we de komende week op zullen maken, een flinke tas vol!
Gisteren in de kerk kwam ik dit jochie tegen in zijn zondagse pak. Op de eerste foto die ik maakte (deze dus) glimlachte hij nog lief maar toen ik nog een foto wilde maken besloot hij dat glimlachen toch niet zo stoer was en kreeg ik een zogenaamd stoere blik en gangsterhouding...
Heeft deze foto nog uitleg nodig? Zo veel lekkere groenten bij elkaar, daar gaat mijn kokshart sneller van kloppen! Die tomaten, zo rood, rijp en sappig zijn gebakjes op zich!
Tijdens een strandwandeling kwamen we deze vissersboten tegen. De laatste honderden jaren is er vrij weinig veranderd aan de manier waarop veel mensen hun dagelijks brood verdienen. Het is schitterend om te zien hoe de mensen elkaar helpen, maar ook echt afhankelijk van elkaars hulp zijn. Alleen krijg je je bootje niet op het droge, jij hebt de hulp van je dorpsgenoten nodig en op jouw beurt zal jij hen helpen om hun boten het strand op te trekken.
Dit prachtige meisje kwamen we ook tegen. Ze poseerde graag voor mijn camera en later kwam ik erachter dat dat was omdat ze dacht dat ik voor een tijdschrift werkte.. Een tijdschrift is deze blog niet maar het wordt wel door veel mensen gelezen. Op het moment van schijven ben ik nog 20 bezoekers weg van de honderduizendste bezoeker!


3 opmerkingen:

  1. Lovely! Thanks for writing this lovely blog post!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Anneke ga zo door met schrijven van je blogs we genieten ervan, om zo een kijkje te hebben in leven en dit met ons wilt delen, liefs van ons oom henk en tante annie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het begint toch bijna op een tijdschrift te lijken met zulke mooi teksten en foto's! Geniet nog maar. Wanneer heb je weer vliegles?

    BeantwoordenVerwijderen