maandag 24 juni 2013

7 quick takes....

  1. In onze oude flat hadden we wel eens een dag waar we niet wisten wat we moesten gaan doen. Dat overkomt ons nu nooit meer. Er zijn altijd wel klusjes in en rond het huis te doen. Dit weekend moest de boom nodig bijgesneden worden. Hartmut staat dan lekker bovenaan de ladder te wiebelen en ik sta hem bij… door te zeggen dat hij moet lachen voor de foto ;-)
  2. Dit weekend was mijn vader jarig. Ik vond het uiteraard jammer dat ik er niet bij kon zijn om het met hem te vieren, maar nog 4 weekjes, dan vliegen ze deze kant op en zal ik een taart voor hem bakken. Wat voor taart wilt u pap? Ik kan niet wachten en betrap mezelf er wel honderd keer per dag op dat ik denk ‘dit moet ik ook met ze doen…’. Ze krijgen een vol programma.
  3. Vlak bij ons huis is een mooi park met in het midden een hele grote vijver. Een waar paradijs voor allerlei watervogels. Gisteren liepen we er langs en waren er een heleboel ganzenkuikentjes. Ik weet niet of die dieren nu in de war zijn want de echte winter moet nog komen, ik heb er eerlijk gezegd nog nooit op gelet wanneer vogels hier jongen krijgen
  4.  In hetzelfde park is onlangs ook een openbare ‘fitness’ aangelegd waar je allerlei spieroefeningen kan doen. Ik was helemaal verbaasd om te zien hoe veel mensen daar gebruikt van maken. Het is wel erg goed want een groot deel van de Zuid Afrikaanse bevolking heeft last van overgewicht, en een beetje beweging kan helemaal geen kwaad. Vooral de politie staat er om bekend om bekend dat ze heel dik zijn. Niet echt een goed imago voor de mensen die je redders zouden moeten zijn als er gevaar is. De meesten zien eruit alsof een schildpad ze nog in zou halen. Om die reden heeft de politie een nieuwe regel, men mag niet meer ieder jaar een nieuw uniform met een grotere maat bestellen, en als je er wel een nodig hebt moet je een boete betalen.
  5. Afgelopen zaterdag was ik eindelijk weer een zaterdag in Kaapstad en kon ik weer lekker meefietsen met mijn fietsgroepje. We fietsten om ‘de Kaap’ heen en het was grappig hoe de twee verschillende kanten van het schiereiland totaal verschillend weer hadden. Aan de ene kant was het heerlijk windstil, met spiegelglad water en een lekker zonnetje, aan de kant waar de Atlantische Oceaan op de kust beukt was het mistig en stormachtig.
  6. Toen ik in Nederland was heb ik bij het rijksmuseum een heel mooi memorie spel gekocht met allemaal afbeeldingen van bekende Nederlandse schilderijen. Gisteravond speelden we dat en ik denk dat Hartmut helemaal knettergek werd van mij want bij ieder schilderij had ik wel iets te vertellen. In plaats van een spelletje werd het voor hem een onvrijwillig bijgewoonde kunstles. Gelukkig deed hij net alsof hij het heel leuk vond…
  7. Er is een website waar ik vaak op keek om inspiratie te krijgen toen we net ons huis gekocht hadden. Ze hebben prachtige interieur foto’s en vooral veel plaatjes van dingen die mensen zelf gemaakt hebben. Het doel van de website (volgens de makers) is dan ook om mensen aan te sporen tot creativiteit en niet tot gewoon maar dom dingen kopen omdat anderen het ook hebben. Ik had een foto van onze boekenkast ingestuurd, ook een beetje als bedankje omdat ik van hun website zo veel inspiratie kreeg en ze hebben de foto geplaatst! Ik ben stiekem best wel een beetje trots op Hartmut die zulke mooie dingen kan maken dat het goed genoeg is om op zo’n website te komen!


1 opmerking:

  1. Herkenbaar, Anneke, die te dikke agenten, we hebben ze hier ook! We zijn een paar keer in Scandinaviƫ geweest en daar heb je echt goed getrainde agenten. Staat toch beter. Succes met je werk!

    BeantwoordenVerwijderen