maandag 3 juni 2013

7 Dutch takes...

Als dit online komt zit ik al weer in het vliegtuig richting Zuid Afrika. Mijn tijd in Nederland was heerlijk maar ik ben ook blij dat ik weernaar huis ga. Lekker weer bij Hartmut in ons leuke nieuwe huisje. Mijn koffer is ingepakt en het past allemaal maar net. Ik wil ook elke keer zo veel meenemen! Ik hoop dat ze op Schiphol niet moeilijk gaan doen over alles wat ik meezeul, ik moet nog maar even goed op mijn allerliefste glimlachje oefenen terwijl ik deze supersnelle takes schrijf over de dingen waarvan ik de afgelopen dagen het meest genoten heb.
 1. Zo veel mooie en lieve mensen na zo’n lange tijd weer terug zien. Familie, vrienden, buren… Het was heerlijk om gewoon lekker bij te kunnen kletsen en om elkaar gewoon weer te zien. Al die mensen die speciaal naar Hattem reden, het was echt bijzonder! Eigenlijk zou ik hier al een blog op zich over kunnen schrijven.
 2. Extra speciaal was uiteraard de zondag met mijn hele familie (-Hartmut) wat heb ik daar van genoten! Mijn broers en zus zijn geweldig, en de nieuwe ‘aanwinsten’ maken het allemaal nóg gezelliger!
 3. Dingetjes kunnen kopen bij de vertrouwde winkels. Ik zal me straks na het douchen toch echt beter kunnen afdrogen nu ik Hema-handdoeken heb en de gordijnen zullen hun werk heel goed doen, alleen al vanwege het feit dat ze van de Ikea komen…
 4. Gewoon op de fiets kunnen springen en overal naar toe gaan… Heerlijk! Dat mis ik echt in Kaapstad.
 5. Hetzelfde geldt voor de trein en al het andere openbaar vervoer. Het is allemaal zo goed geregeld en het loopt zo goed!
 6. Dat het uiteindelijk toch nog best heel lekker weer was, frisse groene weilanden, een lekker zonnetje en een straf windje. Typisch Nederlands toch?!
 7. Zuivelproducten! Vla, yoghurt, karnemelk.. Ik geef toe, ik blijf en echte Nederlander en ik heb mijn dagelijkse portie zuivel wel nodig. Ik kan wel gewoon melk en yoghurt in Kaapstad kopen maar de grote verscheidenheid in smaakjes die ik hier in Nederland kan vinden maakt me helemaal gelukkig!


En dan nu weer terug naar Kaapstad, om daar weer lyrische blogs over te schrijven… -)

3 opmerkingen:

 1. Jammer dat het me deze keer niet lukte om je te zien, maar Cléo zei al dat het héérlijk was, dus ik ga binnenkort eens naar haar om een verslagje. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Anneke als je dit leest ben je hopelijk weer thuis, na kletsen (o,o,Hartmut)en genieten , lekker je eigen huisje en Hartmut , sterkte weer met alles, was fijn om je te zien, knuffel oom henk en tante annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hope you made it home to your husband OK! God bless. Uncle Jack

  BeantwoordenVerwijderen