maandag 20 mei 2013

7 quick takes...

  1. Het was een heerlijk weekend met een fietstocht bij zonsopgang, een voetbalwedstrijd waarbij Hartmut speelde en ik langs de zijlijn kletste met de andere ‘WAGs’ (wives and girlfriends), twee braais, een mooie kerkdienst en veel tijd voor elkaar.
  2. Dat laatste moest ook wel want de komende twee weken zullen we niet zo veel van elkaar zien omdat ik vanavond naar Nederland vlieg.
  3. Een van de dingen die we gedaan hebben dit weekend is het kijken van een heel seizoen van ‘Call the midwife’. (oeps) De serie is wel een echte aanrader en ik zou haast willen dat ik een verloskundige was in de jaren 50.
  4. Het plaatje bij de blog is omdat mijn hoofd nu in jaren 50 sfeer is  en gewoon, omdat die oude posters zo veel mooier zijn dan de moderne advertenties. Met een beetje fantasie lijkt die boom op een kameeldoringboom en op de achtergrond zien we uiteraard een overduidelijk Nederland. En de titel... dat is een beetje lastiger. Vlieg ik naar huis toe? In zekere zin wel, maar ik laat hier ook een thuis achter. Ik merk in mijn leven meer en meer dat een mens meerdere plekken kan hebben die allemaal thuis zijn op hun eigen manier.
  5. Ik vlieg vanavond met de KLM, ik kan niet wachten! Nederlands pratende stewardessen in hun onberispelijke blauwe pakjes. Nederlandse films en series op mijn tv-schermpje en Nederlandse koekjes en snoepjes aan boord. Ik blijf lekker de hele nacht wakker om van al dat goeds te genieten ;-)
  6. Nog steeds heel onwerkelijk dat ik morgen om deze tijd gewoon in Amsterdam ben! Ik ga maar snel aan het werk om mijn to-do list een beetje korter te maken voor ik in het vliegtuig stap.
  7. Mijn weer take…. Het lijkt alsof iedereen zich hier nog vastklampt aan het laatste stukje zomer om het maar niet te zien verdwijnen in een lange koude winter. (ok, beetje overdreven, ik bekeek net het weerbericht voor Nederland deze week en de gemiddelden van 12 graden en 80% kans op regen klinken voor een Zuid Afrikaan als die koude, lange winter als het langer dan een week duurt.)


1 opmerking: