maandag 25 maart 2013

7 quick takes...


 1. We hebben de logeerkamer op tijd afgekregen en dit weekend is hij gebruikt door Hartmuts ouders die hem helemaal goedgekeurd hebben.  Dus.. wie is de volgende?
 2. We hebben het weekend lekker de toerist uitgehangen. Cape Point, Tafelberg, wijn proeven, theater en restaurantjes. Echt genieten van de laatste zomerdagen in Kaapstad.
 3. De foto is gemaakt op een van mijn favoriete plekjes in Kaapstad. Op het strand tussen ‘Kaap de Goede Hoop’ en ‘Cape Point’, in de verte kan je de oude vuurtoren van Cape Point zien. Hoewel het vlakbij een van de meest bezochte toeristenattracties van het land is is het er altijd ontzettend rustig. Waarschijnlijk omdat je er een eindje voor moet lopen. Het strand is aan beide kanten afgeschermd door hoge rotsen waardoor er heel weinig wind is. Het zand is zacht en ik kan er uren naar de golven zitten turen.
 4. Deze take mag mijn moeder niet lezen ;-). We hebben de Tafelberg beklommen met vrienden die vaak rotsen en bergen bedwingen met touwen, karabijnhaken en dat soort avontuurlijke dingen. De normale route is natuurlijk niet avontuurlijk genoeg en zo kwam het dat we drie uur lang langs steile afgronden liepen, we onze armen en benen schaafden aan de scherpe rotswanden en dat we af en toe aan metalen kettingen 10 meter omhoog klauterden terwijl we beter niet naar beneden konden kijken omdat loslaten hele vervelende gevolgen zou kunnen hebben. Ik voel heb nu spierpijn op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had maar het was zeker de moeite waard!
 5. Gisteren waren er op een strand niet zo ver bij ons vandaan tussen de 11 en 19 walvissen aangespoeld. Hoeveel het er precies waren ben ik niet helemaal zeker van omdat er de wildste verhalen rondgingen. Een paar waren al gestorven maar op het nieuws werd omgeroepen dat iedereen moest komen met dekens en emmers om te helpen. Wij gaven daar gehoor aan maar eenmaal aangekomen bleek dat de dierenbescherming en de marine de boel behoorlijk onder controle hadden. Het zag er wel naar uit, al die walvissen op het strand. Ik weet niet hoe veel het er overleefd hebben maar er werd hard gewerkt. Het fascinerendste vond ik de mensen die toekeken. We moesten een heel eind uit de buurt blijven en werden vriendelijk verzocht de scene te verlaten. Een paar mensen vatten dit helemaal verkeerd op en begonnen te schreeuwen dat dit was omdat ze de walvissen gingen doodschieten. Volgens mij was dit helemaal nergens op gebaseerd maar allemaal kinderen begonnen te huilen en een behoorlijke groep mensen begon ineens te protesteren tegen iets waarvan ze niet eens wisten of het wel waar was… gekke mensen.
 6. De megaboekenkast is bijna af. Ik denk dat ik volgende week een foto online kan zetten. Heerlijk om steeds meer dozen uitgepakt te hebben en steeds meer eigen spulletjes overal in huis te zien.
 7. We hadden vorige week een kort werkweekje vanwege een nationale feestdag en deze week zal het, vanwege Pasen weer snel voorbij zijn. Lekker om even wat weer tijd te hebben om uit te rusten en om van elkaar en het leven te genieten! Dan gaat de tijd ook lekker snel, over minder dan twee maanden ben ik in Nederland!

4 opmerkingen:

 1. stiekum heb ik hem toch gelezen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja die logeerkamer dat lokt wel aan,enne de tafelberg een keertje beklimmen op de normale manier dat lokt ook , want dat is de moeite waard geweldig !!! liefs van ons uit heemse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben nu toch wel heel nieuwsgierig naar die boekenkast. Dus kom maar op met die foto's.
  Mooi stel mooie mensen zijn jullie toch, dank voor je mooie verhalen.
  Grtz.Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ja, en die nationale feestdagen, nog steeds geen dagen afgeschaft? herinner me nog dat ik dan over de grens kwam om in Ladybrand even wat te regelen, had SA weer een vrije dag voor een of andere pief of paf.

  BeantwoordenVerwijderen