maandag 11 februari 2013

7 quick takes...


 1. We zijn een weekendje weg geweest met vrienden om de 30e verjaardag van een goede vriend te vieren en ik heb precies nul foto's gemaakt. We waren veel te druk met het maken van leuke herinneringen om het vast te leggen op de gevoelige plaat.. Leuk voor ons, maar niet zo leuk voor de blog.
 2. Hartmut en ik hadden ontzettend veel geluk. Een vriendin van ons had een prijs gewonnen waarbij ze een nacht in een 'honeymoon suite' in een 5 sterren trouwlocatie mocht doorbrengen. Ze is vrijgezel had er niet zo veel belang bij en vroeg of wij het misschien wilden hebben. Het was toevallig in George, waar wij dit weekend heen gingen dus wij hebben lekker genoten van de luxe...
 3. Ik zei al, ik heb precies nul foto's gemaakt. De foto boven dit stukje is al bijna drie jaar oud en gemaakt in Victoria Bay, een pitoresk klein plaatsje aan een kleine baai waar we drie jaar geleden gewandeld hebben omdat het winter was en waar we afgelopen weekend een middag op het strand doorgebracht hebben. Zuid Afrika heeft zo veel mooie kleine plaatsjes aan zee dat het nooit echt verschrikkelijk druk is op de strandjes, heerlijk genieten dus!
 4. Over twee weken hebben we een housewarming in ons nieuwe huis en Hartmut en ik hebben een hele lijst gemaakt van kleine en grote klusjes die we voor die tijd af willen hebben. De gezellige lange avonden werken zijn voorlopig nog niet voorbij.
 5. Het weer is een beetje omgeslagen en het is begonnen met regenen. Dat is maar goed ook want het was overal veel te droog en de brandweer was ontzettend druk met bos en veldbranden overal. En wij vinden het ook wel lekker dat het een beetje koeler is. De zomer is voorlopig nog niet voorbij dus we zullen nog genoeg warme dagen krijgen.
 6. En nu nog twee serieuze takes.... Vorige week donderdag was de eerste gebedswandeling in de gevangenis van dit jaar. Toen we daar aankwamen bleek dat de directie eindelijk had toegestaan dat we de gevangenis in mochten in plaats van rond de gebouwen te lopen. Het was mooi, bijzonder, beklemmend en hartverscheurend. We waren in het gedeelte waar de jongens tussen de 14 en 21 vast zaten. Honderden jongens, al getekend door de tatoeages van gangs, soms al maanden of zelfs jaren vast in de gevangenis vanwege misdaden waar ze eigenlijk veel te jong voor waren.  Onwillekeurig gingen mijn gedachten naar mijn broers... Wat een wereld van verschil.
 7. Dat in Zuid Afrika veel verkrachtingen plaats vinden is al lang bekend. De afgelopen paar maanden zijn er een paar gruwelijke gevallen geweest die er voor gezorgt hebben dat de Westkaap 'The Cape of rape' genoemd wordt. Niet een naam om trots op te zijn en daarom was er afgelopen vrijdag een speciale dag om meer bewustwording te creeeren. Op de radio was elke 4 minuten een klein belletje te horen, een belletje dat door merg en been ging, want elk belletje stond voor een verkrachte vrouw. Elke 4 minuten wordt er in Zuid Afrika een vrouw verkracht. Verschrikkelijk...

2 opmerkingen:

 1. Met baby aan de borst aan 't janken bij die laatste twee. Ach :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel contrast in deze Quick Takes! Ik ben heel blij dat jullie zo genieten van je huis, je vrienden, het land ... Maar aan de andere kant is er ook zoveel leed daar.

  BeantwoordenVerwijderen