maandag 19 november 2012

7 quick takes...


 1. Hoera.. vorige week is de training waaraan ik maanden gewerkt heb uitgekomen.  Het moet nog geprint worden maar zelfs om het zo op het scherm te zien staan is bijzonder. Ik  hoop dat het veel vroedvrouwen  wereldwijd zal helpen om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk baby’s de bevalling overleven.
 2. Het is November, een maand waarin internationaal aandacht gevraagd wordt voor kanker die alleen mannen treft. Om deze reden is het omgedoopt to ‘Movember’ en laten heel wat mannen hun ‘Mo’ (snor) staan. Ik weet niet of het ook populair is in Nederland maar hier zie je meer en meer behaarde bovenlippen, de een al wat mooier dan de andere. Hartmut doet ook mee en tot mijn grote hilariteit vertonen zelfs zijn snorharen een krulneiging…
 3. Afgelopen Vrijdag hadden Hartmut en ik een datenight. We gingen uit eten in ons favoriete pizza restaurant. Ze hadden een nieuwe pizza op het menu. Een heel slimme moet ik zeggen. De pizza heeft in het midden namelijk een groot gat, waar een hele berg salade is. Een heel stuk gezonder, en meestal kan ik toch geen hele pizza op. Deze pizza rand met salade was een heerlijke aanpassing aan de traditionele pizza.
 4. Afgelopen vrijdag kon ik een pakketje uit Nederland uit de brievenbus halen. Heerlijk om zo een beetje Nederland in handen te hebben met tijdschriften, boeken en heerlijke delfts blauwe dingen die normaal gesproken alleen toeristen kopen. Superleuk! Ik heb de tijdschriften nog lekker laten liggen voor deze week (zie puntje 7) de stroopwafels waren voor Hartmut niet veilig. Die hebben zijn thuiskomst niet langer dan een uur overleefd.
 5. Een vriendin van ons is deze week afgestudeerd als architect. We zijn zo trots op haar. Dit weekend had zij met haar hele klas een tentoonstelling van hun eindprojecten. Dit is het enige gebouw dat ze ooit zullen ontwerpen waar geen ruimtelijke ordening, budgetten en andere creativiteitsonderdrukkende  factors komen kijken. De modellen en presentaties waren dan ook fantastisch om te zien. Als alle voorgestelde projecten uitgevoerd zouden worden zou Kaapstad een Architectonische hoofdstad worden!
 6. Afgelopen zaterdag had ik wat tijd vrij en dat moest gevierd worden in de keuken. Ik heb de ultieme winterkoekjes uit Duitsland en Nederland gemaakt. Lebkuchen en pepernoten… dat gecombineerd met de kerstmuziek die ik aan had staan deed me even helemaal wegdromen in de winter. Tot ik de deur uitstapte waar een stralende zon mij er weer aan herinnerde dat ‘a white Christmas’ deze keer waarschijnlijk over het wit van het zand op het strand zal gaan…
 7. Komende Woensdag  moet ik naar het ziekenhuis voor een kleine operatie. Als het goed is hoef ik maar een nachtje te blijven maar je weet het nooit. 

2 opmerkingen:

 1. Super dat het boek er is! Hopelijk kunnen er veel moeders en kinderen mee gered worden ...
  Ai, weer naar het ziekenhuis. Hopelijk slaagt de operatie en kun je rap revalideren. Ik zal voor je bidden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop op dat de ingreep het gewenste effect heeft! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen