maandag 22 oktober 2012

7 quick takes...


 1. Gisteren werd ik wakker van een wel heel leuk smsje…. Mijn ouders komen in Juli/Augustus 2013 voor 5 hele weken!  Niet dat ik niet wist dat ze plannen maakten  maar de besvestiging die het zeker maakt is toch wel heel leuk. We tellen af…
 2. Het weekend was onverwachts een beetje drukker dan we dachten. Toen we Zaterdagmorgen nog in bed lagen werden we gebeld met de vraag of we naar een conferentie wilden, diezelfde dag. Het was een conferentie van Willow Creek Church over leiderschap  en hoewel we eerst niet superveel zin hadden zijn we blij dat we gegaan zijn. Het was heel interessant.
 3. Behalve dat hebben we ook een bankje opgehaald voor ons toekomstige huis. Lang leve het goedkoper kopen van meubels via internet.  Onze meubelstukkenteller staat nu op 8. 1 Kastje, 6 stoelen en een houten bank met opbergruimte. We kunnen zitten en onze spullen opbergen. Dat is al heel wat.
 4. Vorige week zijn Hartmut en ik een morgen heel vroeg uit bed gegaan om op pinguïnjacht te gaan. Een vriend uit Duitsland wilde indruk maken op een meisje en zij had hem verteld dat een pinguïn mannetje de mooiste kiezel van het strand uitzoekt om aan het vrouwtje dat zijn adoratie geniet te geven. Wij hebben dus de mooiste kiezel van het pinguïnstrand gezocht en een paar leuke foto’s gemaakt en die zijn nu onderweg naar het Duitse pinguïn meisje…
 5. Men weet nog niet wanneer Ruth’s begrafenis zal zijn. Tragisch genoeg moet eerst de ziekenhuisrekening betaald worden voor ze haar lichaam mogen meenemen om het te begraven, en dat kan soms heel lang duren.
 6. Afgelopen weekend was een van mijn broers jarig. Dat zijn toch wel de moeilijke momenten waar ik me soms afvraag waarom ik in vredesnaam zo ver weg ben gaan wonen. Keuzes hebben gevolgen en ik geloof niet dat er een keuze bestaat die alleen maar leuke en goede consequenties heeft. Waar Hartmut me gelukkig aan herinnerde is dat Kaapstad is waar God ons op dit moment hebben wil. Hier is ons werk, hier is zijn plan voor ons leven.
 7. Deze week is mijn schoonvader voor zijn werk in Kaapstad. Hij is druk dus we zullen hem niet veel zien maar het zal toch leuk en speciaal zijn om een avondje met hem door te brengen!

2 opmerkingen:

 1. lieve an, wat een heerlijk gevoel dat de tickets nu echt geboekt zijn en er 2 plekjes in het vliegtuig gereserveerd zijn!!!we komen eraan.....over een hele poos.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ook nog met de Suid-Afrikaanse Lugdiens waar je vader al heel lang van droomde. Droom nog maar even, we komen binnen het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen