maandag 29 oktober 2012

7 quick takes...


 1. Deze week ga ik een nieuw paspoort aanvragen. Ik bladerde mijn huidige paspoort eens door en elke bladzijde was gevuld met stempels en herinneringen. Heel veel mooie reizen, bijzondere ontmoetingen en spannende grenscontroles. Maar het herinnerde me er ook aan dat mijn nieuwe paspoort straks geen visum voor Zuid Afrika heeft en dat ik weer uren zal moeten aanschuiven in de lange rijen bij de 'Home Affairs'. Nouja, nu heb ik meer ervaring op dat gebied en zal ik wel een beetje relaxter zijn. Ik hoop alleen dat het deze keer niet zo lang duurt als twee jaar geleden. 
 2. Afgelopen Maandag hadden we een ontmoetingsavond van alle gezondheidswerkers in onze kerk. Het was een geweldige avond. Het leuke was dat er ook aandacht was voor de Micha campagne, speciaal voor Zuid Afrika. Meer hierover kan je lezen op deze website.  Bekijk vooral het indrukwekkende youtube filpmje waarin mensen opgerepen worden om hun steentje bij te dragen voor betere gezondheidszorg. 
 3. We zijn Zaterdag naar een van de leukste rommelmarkten in Kaapstad geweest. Milnerton market, met meer dan 250 kraampjes waar je zo ongeveer alles kan kopen, waar je een ansichtkaart-uitzicht op de tafelberg hebt en waar je doordat je gelijk aan de zee bent constant de golven tegen de kade hoort slaan.... 
 4. Op de rommelmarkt zijn we langs een heleboel rommel gelopen (het is dan ook een rommelmarkt) maar hebben we ook een paar echte diamantjes ontdekt. Een van die diamantjes gaat een mooi plekje krijgen in ons huis. Het is een hele oude foto van Windhoek en op de foto is duidelijk de heuvel te zien waar Hartmut is opgegroeit. Voor degenen die er zijn geweest, herkennen jullie het?
 5. Hartmut heeft dit weekend zijn eerste spelletje cricket ooit gespeeld en heeft het heel goed gedaan. Ik vind het  een leuke sport om te kijken, door de ingewikkelde puntentelling is het tot het einde toe heel moeilijk om te voorspellen wie er gaat winnen.
 6. Een uitkomst die ook moeilijk te voorspellen was was de landelijke rugby finale afgelopen zaterdag, maar onze provincie en favoriete team heeft voor het eerst in 11 jaar gewonnen, hoera voor Western Province!
 7. voor dag en dauw gaan in kaapstad elke dag medewerkers van de krant rond om op elke lantarenpaal plakaten met de belangrijkste koppen in het nieuws te hangen. Ideaal, ik hoef geen krant te kopen, ik hoef de radio niet aan te zetten en toch weet ik de belangrijkste nieuwsfeitjes!

1 opmerking:

 1. staat die milnerton market ook op pappa's lijstje?
  lijkt me leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen