maandag 17 september 2012

7 quick takes...


  1. Het weekend dat ik weg ging uit Kaapstad was het nog volop winter en gingen we zelfs op zoek naar sneeuw. Nu heeft de winter de strijd tegen de zomer het plotseling opgegeven en was het heerlijk weer (30+ graden). Goed voor een heerlijke Zondag middag bergwandeling met vrienden.
  2. Alles lijkt er op te wijzen dat dit een goede week gaat worden.  Ik ben druk op het werk met allemaal leuke dingen, we hebben vrijdag een bruiloft van hele goede vrienden en Zondag is Hartmut jarig. Gelukkig is het Maandag een feestdag zodat we kunnen uitrusten van al dat geluk.
  3. Over die feestdag; het is maandag nationale braai dag (barbecue dag dus) Braaien is zo’n groot deel van de Zuid Afrikaanse cultuur dat daar een speciale dag voor bestaat om het te vieren. De officiĆ«le naam is eigenlijk ‘dag van de erfenis/cultuur’ maar er is niet een cultureel ding dat alle verschillende bevolkingsgroepen in Zuid Afrika gemeen hebben behalve braaien… dus dat moet gevierd worden!
  4. Op het werk ben ik druk met de training die ik, samen met een team,  geschreven heb voor verloskundigen in Oeganda. Deze week gaat het naar de grafisch ontwerper die er iets heel moois van gaat maken. Spannend, het voelt haast alsof ik een boek geschreven heb.
  5. Onze gast, ‘C’ kwam gisteravond weer logeren. Vanochtend is ze in alle vroegte vertrokken om een plekje te kunnen krijgen in een vluchthuis. Het tragische was dat de reden dat ze uit het huis gezet was (verdenking van het stelen van een laptop en een strijkijzer) niet waar bleek te zijn, het strijkijzer en de laptop zijn al weer gevonden, maar ‘C’ is wel haar huis kwijt en heeft niet zo veel zin om terug te gaan naar mensen die haar bij de minste verdenking weer op straat zetten.
  6. Mensen vragen me vaak hoe het is om zo ver van mijn familie te wonen. Leuk is anders maar moderne techniek maakt het wel een stuk gemakkelijker. Helemaal nu al mijn broers en zus en smartphone hebben. We kletsen wat af op ‘Whatsapp’, ideaal….
  7. Nog iets anders over moderne techniek. Volgende week heb ik een ‘WebEX’. Dat is een online presentatie waarbij je een powerpoint maakt die bij de toeschouwers op het scherm komt terwijl jij met een webcam presenteert.  Ik weet niet zo goed of ik het nou leuk vind of een beetje spannend. Normaal gesproken vind ik presenteren helemaal niet erg maar dit lijkt me een beetje vreemd. Vooral omdat er nadien een vraag-en-antwoord sessie is.  Wat wel heel leuk is is dat de presentatie voor Worldvision is, en dat ze heel erg geĆÆnteresseerd zijn in onze producten!

1 opmerking:

  1. Hehe, wij gebruiken WebEx op het werk om aan mensen uit te leggen hoe ze alles moeten instellen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen