maandag 13 augustus 2012

7 quick takes...

  1. Vanochtend zat ik op de fiets in de sportschool  was ik ondertussen de sluitengsceremonie van de olympische spelen aan het kijken. Wat een spektakel! Een van de mooiste momenten vond ik de huldiging van de winnaars van de marathon die traditioneel altijd plaatsvindt tijdens de sluitingsceremonie. De bronzen en zilveren medialles gingen naar Kenia en de gouden Medialle ging naar Uganda. Ik werd eraan herinnerd dat ik over twee weken al onderweg ben naar die twee landen, Ugada voor werk, en Kenia om vrienden te bezoeken. Ik kan niet wachten!
  2. Vanavond moet ik ook naar het vliegveld, maar dat is om een minder leuke reden. Annelies haar verblijf zit er al weer op. Vanavond vliegt ze helaas terug naar Belgie. Het huis is dan weer leeg en het zal stil zijn. Zal ik last krijgen van het 'lege-nest-syndroom'? Annelies zal overigens zelf nog een blog schrijven over wat ze hier gedaan heeft. (Voila Annelies, nu moet je wel ;-))
  3. Het was een echt winterweekend, ijzig koud  (voor Zuid Afrikaanse begrippen) en heel veel regen. We hebben ons goed vermaakt met vrienden, bordspelletjes, films en popcorn en een hele grote stapel pannekoeken.
  4. Donderdag was het vrouwendag, zoals ik vorige week al schreef. Het was een nationale vrije dag en gelijk ook de mooiste dag van de week. Een lekker zonnetje en geen wolkje te bekennen. We hebben met een groep vrienden Lionshead beklommen en Annelies krijgt de medaille voor doorzettingsvermogen. Op de foto zie je hoe ze een steile bergwand belimt met als enige hulp een paar kettingen en strategisch geplaatste greepje... wat een held!
  5. Dit weekend hebben we de neiuwste spiderman gekeken. Ik ben normaal niet zo'n fan van superheldenfilms en ik heb in mijn leven nog nooit een superheldenstripje gelezen maar ik moet zeggen dat ik van deze film toch wel genoten heb!
  6. Nu Annelies hier bijna een maand geweest is hebben we goed kunnen uitzoeken wat voor activiteiten leuk zijn voor deze tijd van het jaar. En dat komt goed uit, want volgend jaar in de zomervakantie komen mijn ouders voor een paar weken op bezoek. Ik denk trouwens dat ik zelf vrij weinig hoef te plannen voor hun activiteiten, ik krijg het gevoel dat mijn vader al genoeg ideeen heeft om een heel jaar bezig te zijn in Zuid Afrika. Ik denk dat mijn belangrijkste taak zal zijn om de plannen en verwachtingen  wat meer realistisch te maken. Of niet pap....
  7. Mijn paspoort zal begin volgend jaar verlopen en ook mijn verblijfsvergunning hier komt op een einde. Nu kan ik beide wel verlengen maar ik zie nu al op tegen het hele proces. Het paspoort gaat nog wel, volgens de ambasade duurt dat hier drie weken. Maar mijn visum... ik zal maar positief blijven en hopen dat het deze keer allemaal een stukje sneer gaat dan twee jaar geleden. Maar aan de andere kant, het is al bijna 3 jaar geleden dat ik mijn eerste Zuid-Afrikaanse visum in mijn paspoort geplakt kreeg. De tijd vliegt...

1 opmerking:

  1. ad 6. Tja, wat moet ik daar van zeggen? Ik kan er toch niks aan doen dat er in Zuid Afrika zoveel leuks te doen is? En als je daar bent, ga je toch niet zitten wachten tot het voorbij is? Het gaat vast super worden!

    BeantwoordenVerwijderen