maandag 6 augustus 2012

7 quick takes...


  1. We hebben een heel sociaal weekend gehad, 2 leuke feestjes dus dan is het altijd goed. Vrijdagavond was er een feest van de kerk met een paar heerlijke bands, Zaterdag was er een karnaval van de Duitse studenten in Stellenbosch. De meeste daarvan komen uit Namibie en Hartmut kent er heel veel van vroeger.Ik heb mijn portie Duitse schlagers voor het jaar wel weer gehad maar ik moet zeggen dat het niet verkeerd is om met Hartmut de 'swing' te dansen, zelfs als het op Duitse schlagers is... 
  2. Op de foto zie je onze kostuums waar heel wat uurtjes naai en knip werk in gezeten heeft . 8 vleugels maken is heel wat meer werk dan het lijkt en onze huiskamer was tijdelijk veranderd in een 'sweatshop'. Maar met de hulp van leuke muziek, lekkere hapjes en een beetje doorzettingsvermogen hebben we kostuums kunnen maken waar we trots op zijn. 
  3. Het is nog maar negen uur maar ik heb er al een behoorlijk dagje opzitten. Gisteravond zouden we Imke (Hartmuts zusje) op het vliegtuig richting Namibie zetten maar bij het inchecken bleek dat het 'overbooked' was, ze hadden teveel plaatsen verkocht en degenen die er het eerst waren hadden geluk, de rest kreeg gewoon geen stoeltje. Dan maar op de vroege morgenvlucht (in business class, dat dan weer wel) maar leuk is anders. 
  4. Ik volg de Olympische Spelen behoorlijk fanatiek. We hebbend an wel geen tv maar een live-blog kan ik via mijn telefoon goed bijhouden. Ik denk dat ik, juist doordat ik niet in Nederland woon een fanatiekere oranje-supporter ben. Vooral de Nederlandse hockey-overwinning op Duitsland was leuk, helemaal na de voetbalwedstrijd van een tijdje geleden die we liever willen vergeten. 
  5. Deze week is een kort werkweekje aangezien het Donderdag 'vrouwendag' is. Zuid Afrika heeft heel wat feestdagen waar de meeste mensen erg van genieten maar waar bijna niemand me kan zeggen wat we nu echt herdenken. Ik heb dan ook een beetje gegoogled en uitgevonden dat we een dag vrij hebben om te herdenken dat in 1956 vrouwen een mars hielden tegen de wet dat de zwarte bevolking altijd een pas bij zicht moest dragen wat hun vrijheid zou inperken. Ze zongen het lied  Wathint'Abafazi Wathint'imbokodo!(Now you have touched the women, you have struck a rock.). Tot op de dag van vandaag wordt de zin '"you strike a woman, you strike a rock' gebruikt om de kracht van de Zuid Afrikaanse vrouwen te benadrukken. 
  6. Annelies is nog een weekje in Zuid Afrika, ik kan me niet voorstellen dat er dan al weer bijna een maand voorbij is, we gaan deze week nog even van haar aanwezigheid genieten. 
  7. Ik zit alleen in ons nieuwe kantoor, we hebben nog altijd geen meubilair dus het is een beetje behelpen. Het is ook ijskoud want de verwarming is kapot dus kleding in laagjes en vele koppen thee (ik wilde 'tassen thee' zeggen, Annelies haar invloed op mijn Nederlands is duidelijk te merken). 

1 opmerking: