woensdag 18 juli 2012

Happy Birthday!

Mijn Facebook herinnerde mij er aan dat er vandaag heel wat mensen jarig zijn, 5 vrienden om precies te zijn. Twee van deze mensen, waarvan een eigenlijk niet een Facebook-vriend is, wil ik in het speciaal vermelden. Ten eerste Hester, mijn lieve zus die vandaag en morgen net zo oud is als ik. Vrijdag ben ik jarig, dan schelen we weer een jaar. Gefeliciteerd lieve Hester, bedankt dat je zo'n fantastsiche zus bent!
De tweede jarige ken ik niet persoonlijk maar heeft toch zeker een grote invloed gehad in een belangrijk deel van mijn leven. Namelijk in het land waar ik woon. Het is vandaag nelson Mandela's 94e verjaardag en dat mag niet ongenoemd en ongevierd voorbij gaan. Madiba, Imini emandi kuwe! (Gefeliciteerd in Xhosa)

1 opmerking:

 1. Ha nichie!
  Gefeliciteerd met beiden, en de rest van de 5!
  Gisteren (18 juli dus) ben ik met joost naar een concert van Paul Simon geweest. Hij doet een tour nav zijn album "Graceland" wat hij 25 jaar geleden maakte, toen er een boycot op de samenwerking met zuid-afrikaanse muzikanten en kunstenaars was ivm de apartheidstrijd.
  Het was een supertof concert! Iets wat ook veel indruk maakte, en wat ik toch even met je wil delen nav dit bericht, is dat hugh masekela ook een paar nummers zong, waaronder "bring back nelson mandela". Dit was in 1987 een hit van hem en tijdens dit concert droeg hij hem op aan hem ivm zijn verjaardag! 17000 mensen gingen los op de muziek, echt te gek!!
  Mocht je de muziek van het album nog niet kennen, dan raad ik je aan het via youtube eens op te zoeken, echt fijne muziek! (en de geschiedenis achter het album is ook de moeite waard om eens op te zoeken...)

  BeantwoordenVerwijderen