donderdag 28 juni 2012

Happy Homegroup


Gisteravond was, zoals ik Maadag al schreef, de laatste avond met onze homegroup. Een paar weken geleden gaf mijn baas mij een kapotte chocoladefontein die Hartmut wist te repareren. We zijn nu dus de trotse eigenaars van een chocoladefontein. Erg leuk, maar het wordt pas echt leuk als je met veel mensen bent omdat je enorme hoeveelheden chocolade nodig hebt voor het mooi begint te stromen. Deze afscheidsavond was dus een mooie gelegenheid om het ding uit te testen. Anderhalve kilo chocolade, heel veel room en een lichte paniekaanval van Hartmut en mij omdat de chocolade niet mooi smolt maar begon te klonteren (een kwartier voor iedereen kwam) waren de ingredienten voor een succesvolle avond. Zelfs het klonteren is goed gekomen. Iedereen had iets meegenomen om in de choclade te dippen en na de vele marshmallows, aardbeien en enorme hoeveelheden gesmolten chocolade stonden we allemaal te stuiteren vanwege onze overdosis suiker... Voor herhaling vatbaar ;-)

3 opmerkingen:

 1. Lekker! De chocolade bij ons klontert ook altijd, maar dat is niet zo'n probleem bij gewone chocoladefondue. Hoe hebben jullie het dan opgelost?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed roeren, extra melk toevoegen en geleidelijk warmer laten worden. Werkte perfect! Voor een fontein moet het wel vloeibaar zijn, anders komt het niet omhoog met de pomp.

   Verwijderen
 2. volgende keer dat ik kom wil ik dat ook proeven! Xx

  BeantwoordenVerwijderen