maandag 14 mei 2012

7 quick takes.....


 1. Dus… Hester is weer weg en het huis voelt leeg. We hebben samen een goede tijd gehad en veel beleefd. De batterij is weer opgeladen. Maar toch is zo’n afscheid ook altijd lastig, het maakte dat ik me ineens weer realiseerde hoe ver de familie wel niet weg is. Dat het gisteren Moederdag was maakte het ook niet gemakkelijker. Ik had graag mijn moeder verrast met een lekker ontbijtje, of een bos mooie bloemen. Gelukkig voor haar kreeg ze deze keer wel een echt zelfgemaakt cadeautje dat Hester mee had genomen in haar koffer.
 2. We hebben een drukke week voor de boeg. Het normale werk maar ook veel extra dingen. Vanavond hebben we een evenement in de kerk voor mensen die in de gezondheidszorg werken. Ik heb  meegeholpen om het te organiseren dus zal vanavond ook druk in de weer zijn, wel leuk natuurlijk. Het gaat over efficiënt omgaan met je tijd en nee kunnen zeggen. Ik denk dat ik er wel wat van ga leren.
 3. Woensdag gaan we met onze bijbelstudiegroep door onze eigen kledingkasten om te kijken wat we best kunnen missen. De campagne heet ‘warm up winter’, de Zuid Afrikaanse winter komt er aan en het kan dan flink koud zijn. Helemaal voor de vele mensen die in een zelfgebouwd krotje wonen, dat jaarlijks weggespoeld word als het water te hoog staat. Of voor de mensen die op de straat wonen, en die hun eigen kledingkast zijn, alles wat ze bezitten is wat ze aan hebben. De kleding van iedereen in de kerk wordt verzameld en verdeeld over verschillende organisaties. Mooi om zo als kerk handen en voeten aan Gods liefde te kunnen geven.
 4. Komende week zaterdag mag ik een ochtend seminar verzorgen voor een wel heel uniek publiek. Een non die ik goed ken heeft me geraagd om een groep noviciaat nonnen tussen de 20 en 30 seksuele voorlichting te geven. De rood blozende wangetjes zullen vast mooi geaccentueerd worden door de witte kappen. Ik ben eigenlijk heel blij dat ik hiervoor gevraagd ben. Ik vind het mooi dat er ingezien wordt hoe belangrijk het is dat deze jonge vrouwen hun eigen lichaam kennen maar ook dat ze kennis zullen hebben om vragen van anderen te beantwoorden. Ik hoop dat ik zaken bespreekbaar kan maken en taboes kan doorbreken.
 5. Vandaag is het Abigails verjaardag, ze leest dit wel niet maar op deze manier kunnen nog meer mensen haar digitaal feliciteren. Want dat verdiend ze wel. En vandaar de foto bovenaan de blog.
 6. Zaterdagmorgen hadden we onze eerste activiteit met het team waarmee we naar Madagascar gaan. Wat een mooie combinatie van mensen. Het is super om te zien hoe God  mensen bij elkaar gebracht heeft met een specifiek doel. Zo veel verschillende achtergronden en ervaringen kunnen samen alleen maar iets heel moois opleveren!
 7. Heartfelt was ontzettend leuk, de meiden hebben genoten. Ik trouwens ook. En ik ga er nog heel lang van nagenieten. Ik heb namelijk een paar schoenen gewonnen omdat ik het meeste mensen meegenomen had, 12 om precies te zijn, en 3 babies.

2 opmerkingen:

 1. Een hele gelukkige verjaardag voor Abigail! Heb je vorige maand gekregen wat ik voor haar opstuurde?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. abigail gefeliciteerd met je verjaardag, we wensen je alle goeds toe, hartelijke groeten via Anneke enne altijd weer mooi om je belevenissen te lezen groetjes en sterkte oom henk en tante annie

  BeantwoordenVerwijderen