maandag 28 mei 2012

7 quick takes...


 1.        We hebben druk, maar desalniettemin zeer fijn weekend achter de rug. Zaterdag boodschappen, voetbal, 2 vergaderingen en het bekijken van een huis (een heel leuk huis!) Gisteren kwamen Abigail en Ashton (grote en kleine Ashton, zoonlief is naar de vader genoemd) voor lunch en ’s avonds hadden we een paar vrienden uitgenodigd voor het avondeten en spelletjes… gezellig!
 2.        Mijn etens-hoogtepunt dit weekend was de griesmeelpudding met bessensaus die ik voor het avondeten gisteren gemaakt had. Goede jeugdherinneringen, hoewel de pap bijna nooit lang genoeg stond om pudding te worden. In huize Sikkema zijn we dol op warme griesmeelpap. Ik weet niet of de rest het echt lekker vond of gewoon niet heel onbeleefd mijn enthousiasme wilden afkappen maar ze hebben het allemaal opgegeten. Ik heb in ieder geval genoten.
 3.         Op dagen als vandaag kan ik maar beter niet op facebook gaan. Iedereen schrijft over warm zomerweer, opwekking en strandtripjes op een fijne vrije dag. De zon schijnt hier ook wel, maar erg warm is het niet en het is gewoon een werkdag. Ach, ik klaag niet, wij hebben genoeg zomerdagen per jaar, zelfs nu de winter er aan komt.
 4.        Voor volgende week probeer ik een bijzondere ‘quick takes’ te maken. In plaats van text wil ik voor iedere dag van de week een paar fotootjes plaatsen zodat jullie een beeld kunnen krijgen van de dingen waar ik over schrijf. Ik schrijf het hier zodat ik mezelf er aan kan houden… Nu is er geen weg meer terug.
 5.         Afgelopen vrijdag heb ik een belangrijke mijlpaal bereikt op mijn werk. Ik ben namelijk klaar met het verzamelen van data voor mijn eerste eigen onderzoek. Wel erg jammer om afscheid te nemen van alle lieve mensen waarmee ik samenwerkte in het ziekenhuis. Nu begint het analyseren en schrijven, ik laat wel weten als mijn eerste paper gepubliceerd wordt.
 6.         Hoewel mijn eigen data verzameling afgelopen is was ik vanochtend toch nog even in het ziekenhuis omdat ik een arts ondersteun met zijn studie. Ik had een gesprek met een paar verloskundigen over de kwaliteit van zorg en hoorde iets wat me aan het denken zette. Bij een vrouw die vanochtend aan het bevallen was werd ontdekt dat de baby het moeilijk had. Hij/zij moest er zo snel mogelijk uit en er werd besloten een keizersnede te doen. In zo’n geval is haast geboden maar de uitvoering liep drie kwartier vertraging op. Deze vertraging werd veroorzaakt doordat er geen administratief medewerker was die de vrouw een formulier kon laten ondertekenen dan haar spullen (telefoon en portemonnee) in een kluisje waren gestopt. Het hebben van een goede administratie is belangrijk, maar moet dat ten koste gaan van de gezondheid van een baby? In wat voor land leven we dat een moeder gedwongen wordt zich meer zorgen te maken over de veiligheid van haar telefoon dan over de veiligheid van haar baby….. Wat is echt belangrijk?
 7.         In het Zuid Afrikaanse nieuws gaat het sinds een week maar over een ding, ‘the spear’, een schilderij waarop president Zuma met ontbloot geslachtsdeel stand afgebeeld. Het heeft voor grote controverse gezorgd op vele vlakken en iedereen wil er iets over zeggen. Ik denk zelf dat het vooral aangeeft waar Zuid Afrika als land is, en dat is niet daar waar ze zouden willen zijn. Ik ben geen grote fan van het schilderij maar ik denk wel dat artiesten vrijheid van meningsuiting hebben en dat de president zich hier niet zo druk over had moeten maken. Meer lezen? Nederlands en Engels.

1 opmerking:

 1. Terwijl ik - rood en uit de zon - geniet van je quickies eet ik voor het eerst in lange tijd griesmeelpap als ontbijt. (Glutenvrij en met rijstemelk, ah ja) Je gasten hebben dan toch een flinke dosis mineralen binnen, lekker of niet ;)
  Goeie moed met schrijven, afscheid nemen, ontzonnen en zo meer! Cléo

  BeantwoordenVerwijderen