maandag 6 februari 2012

7 quick takes...

 1. Gisteren heb ik Aziatische Bubbel Thee gehad. Toen mijn Aziatische vriend Ian vroeg of ik een kopje wilde dacht ik dat het ‘thee met prik’ was. Ik had de bubbels een beetje meer letterlijk moeten nemen, koude groene thee met melk, suiker en gelatine-bubbels is een heel …euhm….bijzondere combinatie
 2. Ik blijf maar schrijven over het weer, maar al die foto’s die iedereen stuurt van schaatsen en besneeuwde landschappen doen mijn Hollands Hartje een beetje zeer… Zo mooi en zo leuk! Maarja, wij hebben ook genoten van onze 37graden aan het zwembad.
 3. Ashton, mijn favoriete jongentje in de wereld, was ziek. Ik ging samen met zijn moeder naar een openbaar ziekenhuis waar we uren moesten wachten terwijl de dokter vermoedde dat het meningitis was. Tegen 11 uur ’s avonds liep ik een dokter tegen het lijf wiens avonddienst net was afgelopen. Ik kende hem vanuit de kerk en hij wilde wel even helpen. Binnen 5 minuten stonden we buiten met de uitslag (oorontsteking) en medicijnen. De uitslag lag er blijkbaar al een tijdje, de verpleegkundigen waren gewoon te druk met het onderhouden van hun goede onderlinge band om zich met de patiënten bezig te houden…. En dat in een land waar je na 10 uur ‘s avonds eigenlijk niet meer thuis komt omdat er geen fatsoenlijk veilig openbaar vervoer is..
 4. We hebben nog steeds niets gehoord over ons telefoonabonnement… Ik denk dat geen nieuws-goed nieuws in fit geval niet op gaat maar we houden de moed er in…
 5. Morgen begint het leesproject waar ik vorige week vrijwilliger was weer. Deze keer ben ik ‘centre manager’ een heel groot woord wat eigenlijk gewoon betekend dat ik alles klaar zet, de kinderen uit de klas haal om nar de vrijwilligers te gaan en hun vorderingen bijhoud.
 6. Hartmut belde me net, en geen nieuws was dus toch goed nieuws. Morgen krijgen we waarschijnlijk onze telefoons. Hoera! Vooral hoera omdat we dan kunnen aantonnen dat we wel degelijk schulden kunnen maken, en terug betalen. Iets wat nodig is om een lening te kunnen krijgen voor een huisje, wat we in de loop van dit jaar hopen te kopen.
 7. Willen jullie meebidden dat Mary een plekje krijgt om te wonen. Haar verblijf bij mater Domini loopt ten einde en ze heeft tot dusver nog geen alternatief, en zeer weinig geld om iets te kunnen regelen.

4 opmerkingen:

 1. Ugh, bubble tea! Dat heb ik in Canada ook een aantal keren geproefd en ik word er nog misselijk van, gewoon door eraan te denken!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En takes 4 en 6 zijn dan nog dezelfde :p Ik bid voor Mary.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toch altijd lekker om ook op deze manier weer dingen te horen...maar lang leve de telefoons! op naar klussen in een nieuw huisje! ;-)!\

  BeantwoordenVerwijderen